Hlavní navigace

Nový modul Aopen udělá z displeje Sharp osobní počítač

28. 7. 2017

Sdílet

 Autor: AOPEN / SHARP
Společnost Aopen představila nový modul, který dokáže přeměnit displeje Sharp na osobní počítač schopný spouštět operační systém Windows.

Aopen Mini OPS module (PNZB03PC) umožní uživatelům displejů SHARP podstatně rozšířit jejich funkcionalitu, vč. instalace Windows a podpory zobrazení v rozlišení 4K.

Modul Mini OPS je nově vyvinutým, zmenšeným formátem původní specifikace Open Pluggable Specification (OPS), který zavedl Intel v roce 2010 a který se pro digitální displeje stal celosvětovým standardem.

Modul má konstrukci malého formátu (SFF) a obejde se bez jakýchkoli drátů nebo kabelů a bez aktivního ventilátoru. Díky tomu má tichý provoz tichý a nízkou spotřebu. Zařízení je dodáváno s předinstalovaným systémem Windows 10 IoT Enterprise.

Nejnovější průzkumy (viz např. zprávu Credence Research) vidí pro tato zařízení největší potenciál využití v sektoru maloobchodního prodeje, potažmo přímo v prodejnách a na obchodních místech. Současně se ale zvyšuje využití velkoformátových displejů v korporátní sféře, ve zdravotnictví a v oblasti vzdělávání, kde společnosti umisťují displeje ke sdílení informací do recepcí, čekáren, resp. učeben.

„Integrace modulu Open Pluggable Specification společnosti AOPEN a zobrazovacích řešení od společnosti Sharp přinášejí skvělé vlastnosti a bohaté uživatelské prostředí. Další provozní výhodou je vznik flexibilních řešení průmyslové kvality, jež jsou ideální pro náročné požadavky komerčního použití. Mimo jiné pro nepřetržitý provoz a centralizovanou správu zařízení,“ uvedla Joy Chua, manažerka pro Global Marketing & Strategic Partnerships ze společnosti Aopen.

příloha_ovladnete_sva_data

Naši novou generaci displejů jsme rozšířili o Mini-OPS slot, který jim dodá větší flexibilitu. A modul od Aopen vám dovolí mnohem víc než běžný přehrávač médií pro signage v maloobchodě či kanceláři. Těšíme na další spolupráci s našimi partnery na cestě k uvedení dalších funkcionalit,dodal Maciej Materna, Visual Solutions Product Manager ve společnosti Sharp Electronics CEE.

Společnost Sharp nabízí Mini OPS modul Aopen PNZB03PC v rámci celé oblasti CEE, včetně České republiky.

Byl pro vás článek přínosný?