Hlavní navigace

Opravdu mini Micro PC i s monitorem

1. 3. 2015

Sdílet

 Autor: Hannspree
Celosvětový výrobce displejů Hannspree, který dodává své produkty např. Lenovu, Dellu, Samsungu, přichází na český trh s Micro PC. Zajímavý produkt, pokud hledáte počítač, který si budete moci nosit stále s sebou.

Znáte to. Rádi používáte svůj počítač a neradi si sedáte k cizím strojům. Chtěli byste si tak nosit své PC pořád s sebou, ale pro jeho rozměry to dost dobře nejde. Nebo byste rádi pořídili sekretářce do kanceláře nějaký malý počítač, ale nemůžete si vybrat jaký.

Variantou ke zvážení může být Micro PC společnosti Hannspree. Název nelže, jde opravdu o PC v mikro velikosti – je to krabička jen o něco větší běžný flashka - 110.9 x 38 x 9.8 mm. Za povšimnutí stojí i hmotnost – 38 gramů. Tedy celé PC se úplně pohodlně schováte do kapsy či kabelky a nebude vám nikde překážet. Vhodný je třeba pro call centra, recepce a obecně administrativní pracovníky, kteří nepotřebují velký počítač či notebook, hledí na úsporu prostoru na stole či na ekonomiku investic.

Jako všechno to má ale určité podmínky. V tomto případě dvě – potřebujete elektrický zdroj a monitor. Oboje už je však poměrně běžně k sehnání – stačí obyčejný USB kabel a monitor s HDMI konektorem. Právě tím se Micro PC připojuje.

Po zapojení do monitoru či televizoru se rozběhne samotný počítač s předinstalovanými Windows 8.1. Klávesnice ani myš nejsou třeba, pokud máte k dispozici dotykový monitor. Pokud ne, pak stačí obyčejná USB myš s klávesnicí a můžete směle pracovat kdekoliv jako s každým stolním počítačem. Základní kancelářské vybavení i potřebné dokumenty můžete uchovávat přímo v přístroji (celková paměť 32 GB – pro uživatele 25 GB, plus možnost až 124 GB microSD) nebo v cloudu, protože Hannspree má wi-fi.

Přístroj není samozřejmě vhodný pro nějaké výpočetní brikule, hry si na něm neužijete. Ale pro základní kancelářskou práci nebo surfování po webu čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3735F na 1,83GHz se 2 GB RAM postačí.

Nepříliš pěkná je u zařízení cena, prakticky šest tisíc korun za takový kousek hardwaru poměrně mnoho, srovnatelná konkurence je levnější. Ovšem při započítání i ceny softwaru – plnohodnotné licencované Windows 8.1 – je to už cena rozumná.

Pokud nemáte v dosahu žádný rozumný monitor, do kterého by šlo zapojit Micro PC, zkuste se podívat do nabídky stejné značky.

Náš tip je dotykový 23palcový monitor Hannspree HT231HPB , který v kombinaci s Micro PC tvoří dokonalé zařízení pro kancelářské využití - malé, skladné, cenově dostupné.

Monitor navíc vypadá velmi hezky a dá se s ním snado v dosahu elektrické energie manipulovat, takže s ním můžete zacházet s jako takovým velkým tabletem. Nabízí rozlišení Full HD 1920 x 1080 WUXGA, VGA, HDMI a USB vstupy a nízkou spotřebu. Zajímavostí je možnost ovládání pomocí vícedotykového displeje, který dokáže rozpoznat až deset dotyků současně.

Komu by nevyhovoval praktický stojánek integrovaný do zadní části monitoru, může ho přidělat na zeď pomocí držáku Vesa 100. Samozřejmostí jsou integrované reproduktory. S cenou 5 500 korun je to dobrá volba, pokud hledáte dobrý, veliký a dotykový displej.

příloha_ovladnete_sva_data

Kdo by se obával v Česku neznámé značky, tak vězte, že značku Hannspree vlastní mateřská společnost HannStar, což je celosvětový výrobce displejů, který dodává své produkty např. Lenovu, Dellu, Samsungu a dalším. Kapitálovou sílu skupiny HannStar ilustruje i to, že do ní patří také tchajwanský výrobce čipů Winbond.

Hannspree vyrábí dotykové a nedotykové LCD monitory, tablety, Micro PC, Android PC a chytré hodinky. Hannspree patří mezi top 10 nejsilnějších hráčů ve Velké Británii, Itálii, Španělsku, Francii a Německu. V Anglii je dokonce mezi top pěti výrobci monitorů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku