Hlavní navigace

Samsung A5 – povedený mobil s citlivým displejem

5. 2. 2016

Sdílet

 Autor: Samsung
Sympatický mobil střední třídy má slušnou výbavu, velký výkon, pěkný design a taky slušně vysokou cenu.

Mobily Samsung to nejsou jenom špičkové smartphony Galaxy S6 a S6 edge, ale také telefony v nižších třídách. Mobilem stojícím na vrcholu střední třídy je Galaxy A5 ve verzi 2016. Podle toho i vypadá, je to pěkný kousek ze skla a kovu.

Bohužel, skleněná zadní stěna je velmi kluzká, takže mobil má tendenci z hladkých povrchů snadno klouzat dolů a padat na zem. Je proto vhodné mobil uložit do některého z originálních pouzder, které příliš neuberou na eleganci, ale přidají na praktičnosti. Daní za design je i nevyměnitelná baterie.

Další daní je na oko povedený displej (5,2 palce úhlopříčka), který je prakticky přes celou šířku telefonu. Bohužel, občas se mi stávalo, že při držení displej reagoval i na dotyk dlaně na hraně displeje, což zejména při psaní je občas nepříjemné.

Pěkný telefon s Full HD rozlišením nabízí téměř všechno, co potřebujete od špičkového telefonu a ještě o malinko víc. Kupříkladu má velmi dobře fungující snímač otisků prstů, který slouží k zamykání telefonu i pro využívání některých finančních služeb.

Pozitivní je přítomnost paměťové karty – mimochodem uložené v jednom šuplíku se SIM kartou. Naopak chybí praktická informační dioda, určitě by se přitom dala do telefonu nenásilně integrovat. Přitom výdrž mobilu je o čtvrtinu lepší než u předchozího modelu.

příloha_ovladnete_sva_data

Zajímavostí je podpora USB OTG, takže k mobilu lze přes microUSB připojit i klávesnici s myší. Nechybí všechny možné bezdrátové technologie od bluetooth, přes Wi-Fi až po LTE  Cat. 6.

Smartphone je to hodně slušný, bohužel ovšem také poměrně drahý - s doporučenou koncovou cenou 10 990 korun. Konkurence je výrazně levnější.

Byl pro vás článek přínosný?