Hlavní navigace

Samsung chystá plnohodnotné chytré hodinky

25. 5. 2014

Sdílet

 Autor: © Samsung
Jihokorejský výrobce se nehodlá spokojit s dvěma generacemi chytrých hodinek a již pracuje na jejich další verzi.

Prvním počinem Samsungu v oblasti chytrých hodinek bylo zařízení Galaxy Gear, na kterém se však projevil fakt, že výrobce vstupuje do neznámých vod. Vylepšit si pověst se pak Samsung pokusil uvedením hodinek druhé generace nazvaných jednoduše Gear 2. V tomto případě se zase vývojáři na malý displej snažili nacpat příliš mnoho funkcí, takže ani zde nelze mluvit o úspěchu.

Nyní podle deníku The Wall Street Journal Samsung pracuje na další verzi chytrých hodinek. Na trhu by se prý mohly objevit již v červenci.
 
Hodinky Gear a Gear 2 uživatelům umožňují vést hlasové hovory prostřednictvím integrovaného mikrofonu. Problém je v tom, že k používání této funkce stále potřebujete telefon Galaxy propojený s hodinkami přes rozhraní Bluetooth. Naproti tomu do připravovaných třetích hodinek by už konečně mělo být možné vložit SIM kartu a telefonovat bez potřeby dalšího zařízení.
 
Kromě hlasových hovorů mají nové hodinky běžící na operačním systému Tizen zvládnout takové funkce, jako je pořizování fotografií či měření tepu. Nové zařízení tedy pravděpodobně bude funkcemi jen přetékat, a zjednodušení celé platformy zřejmě v Samsungu nepřipadá v úvahu.
 
Vedle hodinek má Samsung ve své nabídce také zařízení Gear Fit, což je náramek určený zejména pro sportující uživatele. Celkem Samsung prodává již čtyři zařízení nositelná na zápěstí. K nim chce podle neověřených zdrojů přidat ještě chytré brýle a headset pro virtuální realitu.

Byl pro vás článek přínosný?