Hlavní navigace

Samsung KNOX zahání noční můry IT správců

1. 10. 2015

Sdílet

 Autor: Samsung
Noční můra pro řadu firemních IT manažerů má jméno BYOD. Veškerá rizika spojená s využíváním soukromých zařízení pro pracovní účely přitom účinně eliminuje bezpečnostní platforma Samsung KNOX. Tato zabezpečená platforma je plně integrována do operačního systému Android a využívá hardwarovou podporu například smartphonu Samsung Galaxy S6 edge.

Samsung KNOX vytváří samostatný šifrovaný kontejner pro firemní aplikace. Správci IT mají aktuálně k dispozici více než 500 certifikovaných aplikací (včetně Kontaktů, Kalendáře, Telefonu, Prohlížeče, Fotoaparátu a E-mailu) a více než 1 000 rozhraní API řešení MDM. Bezpečnost a autentizaci je dále možné rozšířit o SmartCard nebo jednorázová hesla. Celá platforma Samsung KNOX je škálovatelná a připojené smartphony lze dokonce i na dálku zablokovat či vymazat.

Již při startu operačního systému se díky technologii TrustedBoot kontroluje, zda jsou všechny systémové soubory v pořádku, a je tak možné zabránit spuštění jakéhokoliv škodlivého programu. Stejně tak při běhu systému a spouštění aplikací architektura TIMA (TrustZone-based Integrity MeasurementArchitecture) zajišťuje, že není možné chod aplikací narušit žádným malwarem.

Samsung KNOX lze jednoduše integrovat se stávajícími řešeními MDM, VPN a Microsoft Exchange ActiveSync.

Více na www.samsungknox.com.

 

 

Byl pro vás článek přínosný?