Hlavní navigace

Sharp MX 3060N: Komplexní tiskové řešení

31. 7. 2017

Sdílet

 Autor: SHARP
Firma Sharp vyrábí velké laserové multifunkce už několik let. Nový model MX 3060N má funkce pro efektivní síťový tisk, pro vytvoření cloudového tiskového prostředí a pro přímý tisk z mobilních zařízení.

Tiskárna Sharp MX 3060N je určena pro firmy a pracovní skupiny, které požadují jedno zařízení pro střídavý tisk na A4 a A3. Stroj si ovšem poradí i s dalšímí velikostmi papíru od A5 až po formát SRA3 používaný v tiskárenském průmyslu. Se speciálním volitelným podavačem umí také tisknout bannery o rozměru 32 × 130 cm.

Kromě pohodlné práce s papírem nabídne tiskárna všechny základní funkce potřebné v kancelářském prostředí a ještě něco navíc. Zvládne oboustranný (duplexní) barevný i černobílý tisk, kopírování, skenování a faxování, zároveň může fungovat jako samostatná kopírka, faxovací zařízení a nástroj pro posílání e-mailů.

Pokud je ve firmě instalováno více zařízení Sharp MX 3060N, jsou schopna efektivní spolupráce přes gigabitovou ethernetovou síť. Jedna z tiskáren přitom slouží jako hlavní server, na nějž mohou uživatelé ukládat své úlohy. Tisknout je pak mohou po přihlášení na kterékoli zařízení v síti buď ihned (pokud je například nejbližší zařízení obsazeno), nebo kdykoli později (třeba cestou z oběda).

tiskárna Sharp MX 3060N

Do sítě lze takto připojit až pět tiskáren buď kabelem, nebo přes Wi-Fi (802.11 n/g/b).

Firma si také může prostřednictvím funkce Sharp Cloud Portal Office vytvořit vlastní prostředí tiskového cloudu, do něhož lze připojit kromě smartphonů, tabletů a PC i jiná multifunkční zařízení Sharp a interaktivní tabule Big Pad. Jednotliví uživatelé těchto zařízení po přihlášení do cloudu mají přístup ke všem svým dokumentům a mohou je tisknout podle potřeby.

Tiskárna také automaticky rozpozná soubory vytvořené prostřednictvím MS Office a tiskne je přímo z USB pamětí, cloudu nebo FTP serverů. Pomocí funkce Sharpdesk Mobile se zase dá tisknout přímo z mobilů nebo tabletů. V balení je i systém pro správu tisku s podrobnou kontrolou nákladů a účtováním tiskových úloh.

Elegán v bílém

Horní část MX 3060N oblečeného do slušivé bílé barvy tvoří automatický podavač pro formát A4 i A3. Ten pojme až 100 listů papíru běžné gramáže a pro oba formáty umožňuje rychlé duplexní kopírování během jednoho průchodu skenerem.

tiskárna Sharp MX 3060NVýklopný dotykový displej s úhlopříčkou 10,1 palců zobrazuje přehledné a intuitivní grafické rozhraní s nepřeberným množstvím funkcí. Rozhraní je uživatelsky konfigurovatelné s možností přetahovat jednotlivé ikony. Na displeji se zobrazuje i náhled skenovaného či kopírovaného dokumentu, u něhož se dají pohybem prstu označit určité části, které se nebudou tisknout nebo ukládat do souboru.

V základním provedení je stroj vybaven zásobníkem pro 650 listů. K dispozici jsou různé sestavy doplňkových zásobníků, ta nejobjemnější dokáže pojmout dalších 550 listů A3 a 2100 listů A4. Ke stroji je zároveň možno připojit velkokapacitní zásobník pro 3000 listů A4, takže celková kapacita dosáhne 6300 listů. Pro příležitostné tisky slouží manuální podavač na boku tiskárny. Zařízení pracuje s gramáží 60 až 300 g/m2, manuální podavač vezme dokonce gramáž 55 g/m2.

K tiskárně se volitelně prodává několik typů finišérů včetně interního zabudovaného přímo ve výstupní části tiskárny. Stroj sešívá automaticky i dodatečně ručně a umí i bezsvorkové sešívání pouhým přehnutím a zaklesnutím „pacek“ vyseknutých v papíru. Z takto sešitých dokumentů se snadno oddělují jednotlivé listy a také jejich skartování je jednodušší.

Rychlík s automatickým buzením

Sharp MX 3060N tiskne jednostranně černobíle i barevně na formát A4 rychlostí 30 stran za minutu, ve formátu A3 zvládne 16 stran za minutu. Tisknout dovede v rozlišení 1200 × 1200 dpi, skenuje a kopíruje s rozlišením 600 × 600 dpi.

První černobílý výtisk vyjede za 4,7 vteřiny, první barevný za 6,7 vteřiny, doba ohřevu ze spánku činí 10 vteřin. Tiskárna je ovšem vybavena pohybovým senzorem, který zaznamená přibližující se osobu a probudí zařízení ze spánkového režimu ještě dříve, než se k němu uživatel dostane. Spotřeba elektřiny při tisku je 1,84 kW.

Dokumenty naskenované rychlostí až 80 stránek za minutu tiskárna ukládá do e-mailu, na desktop či do FTP serveru, síťového adresáře, připojené USB paměti nebo na svůj pevný disk. Díky instalovanému softwaru OCR může přímo rozpoznávat textové dokumenty. Oboustranné skenování také dovoluje snadno faxovat dokumenty potištěné z obou stran.

příloha_ovladnete_sva_data

Stroj je standardně vybaven interní pamětí s kapacitou 5 GB a pevným diskem o velikosti 500 GB.

Další informace najdete na stránce produktu na Sharp.cz

Byl pro vás článek přínosný?