Hlavní navigace

Véčka se vrací, ale vypadají jinak

14. 11. 2017

Sdílet

 Autor: ZTE
Dříve populární „véčka“ nyní nahrazuje nový mobilní trend: horizontálně ohýbatelné mobily s duální obrazovkou. Jako první představila zajímavý koncept čínská ZTE s modelem Axon M.

Podle prohlášení výrobců se o vlastní skládatelný mobil s duálním displejem pokouší i jihokorejský Samsung (dosud neoznámenému modelu se přezdívá Galaxy X) a opět čínští výrobci Huawei a Oppo.

Axon M se chlubí dvěma 5,2palcovými Full HD displeji na zadní a přední straně, které jde rozevřít do 6,75 palců široké jednolité obrazovky.

Podle zdrojů serveru DigiTimes oznámil generální ředitel consumer business group Huaweie Richard Yu vývoj podobného mobilu, odhalit jej má před koncem roku 2018. U nás nepříliš známé Oppo mezitím údajně zažádalo o několik patentů na výrobu ohýbatelných obrazovek, jež by měla společnost využít na horní části telefonu.

DigiTimes se dále odkazují na jiné zdroje, podle kterých vyvíjí ohybatelný displej pro použití ve smartphonech s duální obrazovkou také LG, pravděpodobně ve spolupráci s Applem.

příloha_ovladnete_sva_data

Konkurenční výhodu bude mít kromě ZTE – jemuž patří produktové prvenství u potenciálně profitabilní oblasti – také Samsung a LG. Tyto firmy totiž mají své vlastní továrny na výrobu displejů, což snižuje náklady jak na vývoj, tak konečnou výrobu.

Na první pohled však jde o rizikový krok, obzvláště praktičnost a kvalita výroby takového mobilu je nejasná. První testy odolnosti budou nepochybně zajímavé.

Byl pro vás článek přínosný?