Hlavní navigace

Byznys smartphony připojené do veřejných Wi-Fi mohou být v ohrožení

18. 9. 2017

Sdílet

 Autor: Samsung
Až 54 procent amerických uživatelů internetu se přihlašuje prostřednictvím veřejných Wi-Fi sítí.

Pokud vy nebo vaši zaměstnanci používáte svůj firemní smartphone i k soukromým účelům, čas od času se určitě připojíte i na veřejné Wi-Fi sítě, především kvůli e-mailům a sociálním mediím. Ačkoli je to pohodlné, připojení k veřejné síti může způsobit, že jsou mobilní zařízení náchylná k porušení bezpečnosti a vy tak vystavujete osobní a firemní informace bezpečnostnímu riziku.

Samsung proto přišel s řešením v podobě platformy Knox, která je nadstavbou operačního systému. Bezpečnost platformy Samsung Knox je dvojnásobná. Začíná v samotné čipové sadě zařízení Samsung a přechází přes každou jeho jednotlivou vrstvu, včetně operačního systému a aplikačních vrstev. Knox zabezpečuje, že zařízení Samsung mají překrývající se obranné a bezpečnostní mechanismy, které chrání před vniknutím, škodlivým softwarem, viry a dalšími hrozbami. Výhodou je, že není využívána jen k zabezpečení smartphonů, nýbrž je součástí všech podnikových řešení a služeb společnosti Samsung.

příloha_ovladnete_sva_data

Samsung Knox umožňuje moderní mobilní životní styl tím, že umožňuje oddělení profesionálních informací od osobních ve stejném zařízení Zabezpečeného přístupu nebo Knox Workspace. Ten využívá kontejnerovou technologii Knox k poskytování bezpečného prostoru odděleně od ostatních aplikací, zpráv a informací, které vytvářejí dostatečnou vrstvu zabezpečení.

Knox však nabízí několik řešení ochrany, které využijí jednotlivci stejně jako velké podniky se stovkami zaměstnanců. Mezi ně patří Knox Workspace, Knox Premium, Knox Configure, Knox Mobile Enrollment, Knox Customization SDK nebo Knox Enabled App. Stačí si jen vybrat to nejvhodnější. Další informace o platformě Knox jsou k dispozici na stránce www.samsung.cz.

Byl pro vás článek přínosný?