Hlavní navigace

Datacentrum itself Brno se pyšní prestižními certifikáty

1. 11. 2016

Sdílet

 Autor: itself
Nezávislá auditorská společnost PricewaterhouseCoopers Audit, s.r.o. potvrdila brněnskému datacentru itself certifikaci ISAE 3402/SSAE 16 Typ II zaručující vysoké bezpečnostní a procesní standardy.

(Partnerský příspěvek)

Potvrzení garance kvality poskytovaných služeb nezávislou institucí se stává stále častějším požadavkem ze strany společností poptávajících housingové služby. Investice více než 60 milionů korun do modernizace technologií a samotné budovy datacentra v Brně na vinohradském sídlišti dopomohla společnosti itself s.r.o. k zisku certifikátů, které potvrzují racionální provozní a bezpečnostní standardy. „Zákazníci se mohou spolehnout, že jejich zařízení jsou umístěna v moderním datacentru s vhodně nastavenými procesy a efektivními bezpečnostními opatřeními. Od samotného zabezpečení budovy a systému přístupových oprávnění, přes dostatečný počet záložních zdrojů energie jako jsou UPS a diesel generátory, až po požární a poplachový systém a pravidelnou údržbu všech technologických zařízení." komentuje Radek Bednář, technický ředitel společnosti.

příloha_ovladnete_sva_data

Normy SSAE 16 a ISAE 3402 jsou svým obsahem velmi podobné. Rozdíl obou certifikátů spočívá v jejich působnosti – certifikát SSAE 16 je uznáván především v americkém prostředí, certifikát ISAE 3402 představuje mezinárodní obdobu této normy. Oba standardy, SSAE 16 (Statement on Standards for Attestation Engagements No. 16) i ISAE 3402 (International Standard on Assurance Engagements), uděluje nezávislá auditorská společnost. Ta v rámci certifikačního řízení hodnotí vhodnost navržených kontrol a jejich efektivitu z pohledu fyzické i environmentální bezpečnosti reálného provozu datacentra. Nezávislý report pro brněnské datacentrum společnosti itself s.r.o zpracovávala renomovaná auditorská společnost PricewaterhouseCoopers Audit, s.r.o. Druhý stupeň certifikace byl datovému centru udělen za reálnou provozní účinnost nastavených kontrol zkoumanou během ročního provozu datacentra.

Více informací najdete na www.itself.cz.

Byl pro vás článek přínosný?