Google uvádí tlačítko pro doporučení výsledků vyhledávání

Google pokračuje v socializaci svého vyhledávacího enginu. Jeho nejnovějším počinem je tlačítko nazvané +1, kterým bude možné upozornit své přátele na nalezený link.


Tlačítko nového sociálního nástroje +1 bude umístěno mezi název každého odkazu a ikonku pro jeho náhled. Pokud na odkaz uživatel nebo někdo z jeho přátel upozorní, tlačítko se zvýrazní. Pro používání služby bude nezbytné vlastnit Google účet, který je stejný i pro další služby od Googlu, tedy i Gmail či YouTube. Jak bude nástroj propojený s dalšími sociálními sítěmi zatím není jasné, vývojáři se zmínili pouze o Twitteru či Flickru. O tom, jak služba přesně funguje, se můžete více dozvědět v oficiálním videu:




Google si od tlačítka +1 očividně hodně slibuje. „Krása +1 spočívá v jeho relevanci. Uživatel dostane dobré doporučení (protože bude od lidí, které zná) ve správný čas (zobrazí se jen, když se zajímá o dané téma) a správném formátu (výsledky vyhledávání),“ píše na svém blogu Rob Spiro, produktový manažer Googlu.

Služba zatím funguje pouze v anglické mutaci vyhledávače, přičemž je vyžadována její aktivace v Google Experimental Labs. Google samozřejmě počítá s rozšířením nástroje i do dalších verzí vyhledávače, lze však předpokládat, že si dá na čas. V podobném stádiu se totiž stále nachází i funkce pro blokování nežádoucích odkazů ve výsledcích vyhledávání, kterou společnost spustila v první polovině března. Na její uvolnění pro další lokalizace vyhledávače se stále čeká.











Komentáře