Hlavní navigace

IE 10 přinese podporu Flashe do dotykových Windows 8 a RT

13. 3. 2013

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Microsoft hodlá zahrnout podporu technologie Flash do desáté verze prohlížeče Internet Explorer.

Během vývoje operačních systémů Windows 8 a RT se Microsoft rozhodl Flash zcela vynechat. Ve verzi prohlížeče Internet Explorer pro tyto platformy tak nelze používat žádné pluginy, protože by tím byl podle společnosti narušen uživatelský komfort.

„Web se vyvíjí a protože chceme našim zákazníkům nabídnout co nejlepší zážitek z používání nového dotykového prostředí, spoléhá se prohlížeč pro Windows 8 pouze na standard HTML5 a je zcela bez pluginů. Zásuvné moduly do moderního prohlížeče zkrátka nepatří,“ psal Dean Hachamovtich, šéf vývoje IE, ještě v roce 2011.

Nyní však Microsoft obrátil, protože oznámil podporu multimediální technologie Flash pro Internet Explorer 10. Vývojáři prý totiž zjistili, že většina webových stránek s Flash obsahem se již dotykovému rozhraní Windows 8 přizpůsobila.

Microsoft navíc v minulých měsících spolupracoval s Adobe na optimalizaci Flashe pro Windows 8 a společnost už nyní nemá obavy z narušení uživatelského zážitku. Těch několik málo webových stránek, které dotykovému prostředí Windows 8 nevyhovují nebo obsahují nekompatibilní pluginy, bude v prohlížeči zablokováno.

Společnost se podporou Flashe zřejmě snaží zvýšit atraktivitu nového systému, který se stále potýká s velkým nezájmem uživatelů. Microsoft si je podle svých slov vědom, že bez přístupu k veškerému webovému obsahu jsou zařízení s Windows 8 pouhým doplňkem ke stolním počítačům. I nadále chce proto společně s Adobe pracovat na zpřístupnění dalších stránek.

Byl pro vás článek přínosný?