Hlavní navigace

Microsoft nabídne telefon Nokia 130 za 500 korun

12. 8. 2014

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Telefon bude dostupný především v rozvojových zemích, jako jsou Indie, Čína nebo Indonésie.

Jak ve svém prohlášení uvádí samotný Microsoft, hlavní strategií mobilní divize firmy je nabízet dražší i levnější smartphony běžící na operačním systému Windows Phone. Současně se však hodlá věnovat i specifické skupině velmi levných telefonů.

S modelem Nokia 130 Microsoft cílí zejména na uživatele z rozvojových zemí, kteří dosud nepoužívali žádný telefon. Stejně tak prý půjde o vhodný doplněk či nouzové zařízení pro uživatele klasických chytrých telefonů.

Pořizovací cenou 25 dolarů bude model 130 o 90 dolarů levnější než Lumia 530, což je nejlevnější smartphone s Windows Phone, který Microsoft dosud představil. Stejný rozdíl získáme i při srovnání s nejlevnějším Androidem – Nokií X.

Microsoft vychází z předpokladu, že pro mnoho lidí z rozvojových zemí jsou zařízení s cenovkou přes 100 dolarů zkrátka příliš drahá. Společnost chce tak uvedením velmi levného modelu zabránit tomu, aby mu potenciální tržní podíl sebral jiný výrobce.

Nokia 130 bude vybavena 1,8palcovým displejem a bude ji možné používat s jednou či dvěma SIM kartami. Microsoft vyzdvihuje také měsíc dlouhou výdrž telefonu v pohotovostním režimu, což je důležité zejména pro uživatele žijící v oblastech, kde je stálý přísun elektrické energie neznámý pojem.

Cloud24

Telefon má dále zabudovaný video přehrávač, hudební přehrávač, FM rádio a svítilnu. Do prodeje by měl jít ve třetím čtvrtletí, a to hlavně v zemích, jako jsou Čína, Indie nebo Indonésie. Výběrem této trojice Microsoft rozhodně nestřílí naprázdno – tyto tři země v prvním čtvrtletí letošního roku obstaraly největší počet nových mobilních uživatelů.

 

Byl pro vás článek přínosný?