Hlavní navigace

Mobilní centrum pro týmovou spolupráci nabízí zdarma Cisco

4. 12. 2014

Sdílet

 Autor: © skvoor - Fotolia.com
Bezplatnou cloudovou aplikaci Project Squared, jejímž prostřednictvím si pracovníci mohou chatovat s kolegy, připojit se k audio- i videokonferenci nebo sdílet pracovní dokumenty, představilo Cisco.

Novinka funguje i s mobilními přístroji a funguje v privátním režimu či při aplikování všech firemních bezpečnostních politik.

Project Squared umožňuje vytvářet uzavřené i otevřené místnosti, chatovat a sdílet nápady i dokumenty. Dostupná je pro platformy iOS a Android, ale také prostřednictvím webového rozhraní.

„Dnešní mladí lidé jsou zvyklí pracovat kdykoli a kdekoli. Nechtějí se nechat omezovat prostorem kanceláře,“ říká Jan Račanský, specialista společnosti Cisco a dodává: „Project Squared umožňuje nosit nástroj pro efektivní týmovou spolupráci v kapse. Chytrý telefon nyní zvládne téměř totéž, jako kancelářské nástroje pro vzdálenou spolupráci. Skvělé přitom je, že využívání této aplikace je zdarma a do budoucna se budou její možnosti dále rozšiřovat.“

K autorizaci postačí jen jméno a heslo, není nutné využívat VPN přístup či speciální bezpečnostní plug-iny. Při nasazení ve firemním prostředí podporuje Project Squared i firemní Single Sign On (SSO) pověření, což znamená, že při přihlašování budou automaticky využity všechny firemní politiky.

Při použití Project Squared ve firemním prostředí mohou mít navíc uživatelé k dispozici i další podnikové nástroje, ať již jde o Active Directory, sdílení kalendářů, nebo služby WebEx či Box. Členové týmu tak mohou i mimo kancelář využívat ty nástroje, které potřebují.

Aplikace Project Squared je dostupná v obchodech Google Play a AppStore, a za její instalaci ani využívání se neplatí žádné poplatky. Uživatelé mobilní aplikace se mohou připojit do audio či videokonference s větším počtem účastníků, chatovat nebo sdílet dokumenty s kolegy či známými.

Nastavení aplikace přitom umožňuje přístup pouze předem definovaným uživatelům. Project Squared tak v podstatě propojuje fyzickou konferenční místnost s tou virtuální. Mobilní uživatelé navíc mohou dostávat automatická upozornění, pokud se v místnosti něco změní. Nemusí tak neustále kontrolovat poštu, pokud čekají důležitou zprávu.

příloha_ovladnete_sva_data

Každý člen týmu si může nezávisle na ostatních vybrat, který komunikační kanál chce právě používat. Všechny se totiž spojují v jednotném prostředí, které je dostupné na jakémkoli zařízení – buď jako aplikace nebo ve webovém prohlížeči.

V blízké budoucnosti prý bude navíc možné propojit prostředí Project Squared s dalšími prvky architektury pro týmovou spolupráci společnosti Cisco. Z mobilní aplikace Project Squared se tak bude možné připojit do videokonference pořádané z on-premise řešení v zasedací místnosti nebo zavolat na IP telefon.

Byl pro vás článek přínosný?