Hlavní navigace

Nejlevnější domény s DNSSEC na trhu

7. 11. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost ONEsolution aktuálně nabízí cenově nejvýhodnější .CZ a .EU domény na českém trhu zabezpečené systémem DNSSEC. Zákazníci tak mohou získat roční registraci bezpečné domény již od 50 Kč bez DPH.

Společnost sleduje aktuální trend zvýšených požadavků na bezpečnost internetu a reaguje na něj snahou o rozšíření zabezpečených domén mezi další klienty.

K čemu je dobré DNSSEC
S masivním rozšiřováním internetu stojí před poskytovateli a příjemci webového obsahu bezpečnostní otázka – jak co nejvíce omezit riziko narušení důvěryhodnosti poskytovaných dat? Data, která příjemce od poskytovatele při návštěvě webových stránek získá, by měla být úplná, poskytnuta správným zdrojem a při přenosu by neměla být nijak porušena či pozměněna. Právě tuto důvěryhodnost komunikace zaručují zabezpečené domény systémem DNSSEC.

„Z průzkumů, které pravidelně mezi našimi 15 000 klienty provádíme, dlouhodobě vyplývá jejich velký zájem o bezpečnost dat“, uvedl Ing. Petr Benešovský, jednatel společnosti ONEsolution. Ta jako jedna z prvních IT společností na českém trhu nasadila rozšíření DNS systému doménových jmen s názvem DNSSEC. „Hned po uvedení systému zabezpečení domén jsme se setkali s nebývalým zájmem klientů“, doplnil Benešovský.

Zabezpečená doména od 50 Kč
ONEsolution tak během prvních tří měsíců provozu systému DNSSEC úspěšně zabezpečila více než 7 500 .CZ a .EU domén. „Rádi bychom vyhověli přáním a potřebám našich klientů a toto zabezpečení ještě více rozšířili. Nabízíme proto nejen garantované webhostingové služby s plně zálohovaným diskový prostorem, ale nyní i cenově nejvýhodnější domény se zabezpečením DNSSEC na českém trhu“, popisuje komplexní zabezpečení Benešovský. Aktuálně lze získat .CZ doménu za 140 Kč a .EU již za 50 Kč bez DPH na rok (koupit můžete zde).

Pouze doména nestačí
Zabezpečené domény nejsou ovšem jediným klíčem k bezpečnému přenosu dat v síti Internet. Dalším a neméně podstatným faktorem je samotný webhosting, tedy prostor, kde jsou webové prezentace klietnů uloženy. Dle výsledků studie Texaské univerzity, která se dlouhodobě zabývá zkoumáním rizik spojených s bezpečností a ztrátou dat, téměř 43 % všech podniků, které prodělají kritickou ztrátu dat, následně ukončí své podnikatelské aktivity, 51% je ukončí do dvou let od této ztráty.

Uživatelé často nevěnují záloze dat dostatečnou pozornost, svá data nezálohují buď vůbec nebo pouze nepravidelně. Z výše uvedeného je však patrné, že nejcennější položkou jsou samotná data. Jejich ochraně je nutné věnovat vysokou pozornost i v souvislosti s webovou prezentací. Ztráta či zneužití dat může mít nejen pro podnikatele fatální následky.

ONEbit.cz hosting nabízí kromě zabezpečených domén i garantované webhostingové služby, mezi něž patří také plně zálohovaný diskový prostor až 30 dní zpětně a obnova dat ze zálohy zdarma. Na serverech je tedy na zálohy vyhrazen minimálně trojnásobek diskového prostoru, který si klienti platí. Liší se tím od nabídky služeb slibujících „neomezený” prostor na disku, což ovšem znamená buď zcela bez záloh nebo s velmi nízkou frekvencí zálohování. Klientovi jsou tak poskytovány naprosto nedostačující služby. Při výběru poskytovatele webhostingových služeb se vyplatí zaměřit pozornost na to důležité - tedy nejen kolik prostoru za danou cenu získám, ale zda je plně a pravidelně zálohován.

Byl pro vás článek přínosný?