Hlavní navigace

Nové lowendy od Nokie podporují Mail for Exchange

4. 7. 2013

Sdílet

 Autor: © Nokia
Levné telefony 207 a 208 klasického střihu přinášejí také integrovanou podporu sociálních sítí a další internetové nezbytnosti. Firemním zákazníkům však mají také co nabídnout.

Oba modely jsou vybavené numerickou klávesnicí a 2,4palcovým displejem. Pro připojení k internetu je možné použít technologii HSPA a mobilní prohlížeč od Nokie Xpress Browser, který snižuje velikost dat ještě před jejich stáhnutím do telefonu. Telefony lze rovněž použít jako USB modemy pro jiná přenosná zařízení.

Nové telefony se od sebe příliš neliší. Hlavní rozdíl je pravděpodobně ten, že model 208 má fotoaparát a je možné si jej objednat také ve verzi se dvěma SIM kartami. Uživatelé mohou používat obě karty současně v aktivním režimu bez nutného vypnutí telefonu.

Model 207 naproti tomu žádný fotoaparát nenabízí a SIM kartu může uživatele používat také jen jednu. Telefon bez fotoaparátu je sice v dnešní době trochu raritou, na druhou stranu se díky tomu výborně hodí pro použití v pracovních prostředích, kde se pracuje s citlivými informacemi a kam je zákaz vstupu s jakýmikoli záznamovými zařízeními.

Uživatele, kteří se často pohybují na sociálních sítích, jistě potěší, že již od samého počátku jsou součástí telefonu aplikace Facebooku, Twitteru nebo YouTube. V modelu 208 s jedinou SIM kartou se pak objeví také oblíbená aplikace WhatsApp. Pro podnikové uživatele je zase připravena plná podpora aplikace Mail for Exchange.

Fotoaparát u modelu 208 má dnes již velmi slabé rozlišení 1,3 MPx, ale na oplátku obsahuje takové důmyslné nástroje, jako je hlasem ovládaná samospoušť, sekvenční focení nebo focení panoramat.

Pro ty uživatele, kteří o některém z modelů uvažují jako o sekundárním zařízení, je důležité zmínit, že oba typy jsou uzpůsobeny pro kartu micro SIM. Jde je tedy použít i jako nouzovou zálohu v terénu pro případ, že supermoderní supervýkonný smartphone vybije baterii rychleji, než jste čekali. Model s jednou SIM totiž vydrží na jedno nabití v pohotovostním režimu až měsíc (přesněji 33 dní). Ale ani 20 dní u modelu se dvěma aktivními SIM není k zahození. Uživatelé iPhonů mohou tiše závidět.

Cena nových telefonů by se měla pohybovat kolem 1500 korun. Do oběhu by se měly dostat v třetím čtvrtletí letošního roku. Zatím není jasné, jestli se do Evropy dostanou oba modely. Nokia prozatím pro starý kontinent potvrdila pouze dodávky modelu 207.

Byl pro vás článek přínosný?