Hlavní navigace

Po Pokémonech přijde za 200 milionů Harry Potter

29. 11. 2017

Sdílet

 Autor: Nintendo
Tvůrci enormně úspěšné mobilní hry Pokémon Go, společnost Niantic, získala od svých sponzorů přes 200 milionů dolarů. Finance hodlá firma vložit do nové hry fungující na podobném principu a využívající rozšířenou realitu; místo Pokémonů si má tentokrát vzít na paškál jinou celosvětově úspěšnou značku, a to Harryho Pottera. Informaci o novém kole investic do Nianticu přinesl jako první The Wall Street Journal.

Financování vedl partner Nianticu, společnost Spark Capital. Megan Quinnová ze Sparku, která v rámci dohody zasedne do vedení Nianticu, se s generálním ředitelem firmy Johnem Hankem zná ještě z dob, kdy Niantic patřil pod Google.

„Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s NetEase, Spark a dalšími novými investory,“ popsal Hanke v prohlášení pro Business Insider.

„Toto kolo investic přinese nové strategické příležitosti a umožní nám dlouhodobě investovat do rozšířené reality a platformy Niantic v reálném světě.“

Pokémon Go je běžně chápána jakožto první mainstreamová hra, která rozšířenou realitu významně popularizovala. Právě rozšířená realita nabízí různým průmyslovým odvětvím zajímavé nové možnosti a její budoucnost je důkladně sledována. Pokémon Go se letos stala hrou, která nejrychleji ze všech překonala laťku 1 miliardy obratu.

Investice do Nianticu tak nejsou větším překvapením.

Byl pro vás článek přínosný?