Hlavní navigace

Samsung chystá telefony se zakřiveným displejem

26. 9. 2013

Sdílet

 Autor: © Tombaky - Fotolia.com
Největší světový prodejce chytrých telefonů chce prorazit s novým typem zařízení.

Společnost o svém záměru informovala během zahajovací akce pro Galaxy Note 3 v jihokorejském Soulu. Nová zařízení hodlá vybavit plastovými OLED panely.

„Smartphone se zakřiveným displejem bychom chtěli představit již v říjnu – opět v Jižní Koreji,“ řekl šéf marketingu DJ Lee. Více už ale o novém zařízení odmítl prozradit.

Výrobci telefonů, ale i jiných zařízení v poslední době s různými typy displejů hojně experimentují. Kromě zakřivených obrazovek zkoušejí také skládací či zcela průhledné displeje.

Ostatně byl to právě Samsung, kdo se letos v lednu pochlubil prototypem zařízení s ohýbatelným a roztažitelným displejem. Od té doby však přetrvávají pochybnosti o možnosti masové produkce takových zařízení s ohledem na cenu a jejich spolehlivost.

„Zakřivená obrazovka ve skutečnosti nijak radikálně nezmění způsob, jakým používáme chytré telefony. Samsung se však díky ní odliší od konkurence na přesyceném trhu, kde má většina telefonů plochý obdélníkový displej,“ řekl serveru BBC Ben Wood, analytik v CSS Insight.

„Chápu to tak, že tato nová zařízení budou součástí řady Active. Telefony budou díky zakřivenému displeji pružnější a robustnější,“ dodal Wood.

Zakřivené displeje se v praxi již používají. Samsung nebo LG Electronics prodávají televizory velkých rozměrů vybavených právě tímto typem obrazovky. Flexibilní displej se pak bude Samsungu jistě hodit i při vývoji nositelných zařízení, například hodinek.

Byl pro vás článek přínosný?