Hlavní navigace

Samsung S6 zřejmě nevyužije procesory od Qualcommu

4. 2. 2015

Sdílet

 Autor: © eyeQ - Fotolia.com
Společnost Samsung Electronics představí 1. března svůj nový klíčový smartphone – Samsung Galaxy S6 – který bude dostupný hned ve dvou variantách – klasický a zakřivený. A uvnitř nebude Snapdragon 810 od Qualcommu.

Tisková konference Samsungu se odehraje v Barceloně jen pár dnů před Světovým mobilním kongresem. Samsung rozeslal vybraným novinářům v pondělí pozvánky, na nichž je jasně viditelná křivka napovídající, že jihokorejský gigant představí smartphone se zakřiveným displejem.

Pro Samsung bude vydání nového smartphonu velmi důležité, jelikož jeho mobilní divize měla v uplynulém roce problémy. Zatímco celý trh se smartphony rostl, tržby mobilní divize Samsungu klesaly. Firma tak potřebuje dokázat, že je schopna vydat smartphone, který dobře vypadá, je výkonný a uživatelsky přívětivý.

Během uplynulých několika měsícůse na internetu pravidelně objevovaly "zaručené" informace o tom, jak by Galaxy S6 měl vypadat a jaké funkce nabídne. Samsung podle všeho vydá minimálně dva modely Galaxy S6 - jeden se standardním a jeden se zakřiveným displejem.

Očekává se, že zařízení bude mít displej bude velký 5,1 palce a bude mít rozlišení 1440 x 2560 pixelů. Nad ním má být umístěna 5MP fotoaparát a 20MP fotoaparát bude na zadní straně zařízení. Hodně se toho psalo také o procesoru.

Samsung podle všeho využije svůj vlastní osmijádrový procesor Exynos, jelikož procesor Snapdragon 810 od společnosti Qualcomm, jenž měl být použit původně, se při testech přehříval.

Qualcomm minulý týden snížil odhad příjmů pro svou divizi, která se zabývá vývojem procesorů, pro druhou polovinu tohoto roku, jelikož „procesor 810 nakonec nevyužije ve svém novém smartphonu jeho velký zákazník“. I když nebyl v prohlášení přímo jmenován, jde s největší pravděpodobností právě o Samsung a zmíněným zařízením Galaxy S6.

příloha_ovladnete_sva_data

Nutno podotknout, že většinu jiných high-endových telefonů však Snapdragon 810 bude i přesto pohánět. Například LG uvedlo, že jeho inženýři žádné problémy s přehříváním nezaznamenali a Snapdragon 810 tak je v jeho novém smartphonu G Flex 2.

Qualcomm ve snaze ubezpečit veřejnost, že jeho procesor opravdu není vadný, včera vydal oficiální prohlášení podpořené zástupci Microsoftu, LG, Sony, Xiaomi a dalších známých výrobců telefonů, podle kterého problémy s přehříváním při žádných testech nebyly zaznamenány.

Byl pro vás článek přínosný?