Hlavní navigace

SAP Hana nově v cloudu Azure. A prý lepší než u Amazonu

19. 5. 2016

Sdílet

 Autor: Fotolia © Vladislav Kochelaevs
SAP a Microsoft nabídnou uživatelům cloudových služeb Azure a Office 365 nové produkty, zaměřené na lepší integraci nabídek obou společností. Nové aktualizace zahrnují mimo jiné podporu pro databázový systém Hana od SAP na Azure, a nový zásuvný modul Outlooku pro Concur.

Uživatelé Azure budou moci využít službu Hana od firmy SAP ve veřejném cloudu Microsoftu, čímž se rozšíří pole působnosti oblíbené databázové služby. SAP také integruje svoje služby jako Fieldglass, Concur nebo SuccessFactors do Microsoft Office 365, takže jejich uživatelé získají zároveň výhody nástrojů Microsoftu.

Vše přesně zapadá do pokračující strategie Microsoftu, kdy se firma druží s velkým množstvím firem, včetně těch, které jsou jejími konkurenty. Prohloubení spojenectví s SAP je podle expertů strategicky chytré a výhodné – Azure a Office 365 tak lépe proniknou k podnikům, které již využívají ekosystém SAP, a napomůže tím oběma společnostem.

Integrace služby Azure ulehčí život Microsoftu pravděpodobně nejvíce. Musí totiž soupěřit s Amazon Web Services (AWS), současným cloudovým lídrem trhu. Ten už nyní nabízí službu, která vývojářům umožňuje SAP Hana na veřejném cloudu rozběhnout. Co nabídku Azure od AWS odlišuje, je množství paměti, kterou služba podporuje.

Microsoft tvrdí, že jeho podpora 3 TB paměti na jediné Hana instanci překonává tu od Amazonu, který momentálně zvládne jen 2 TB dat na instanci. Azure také dovolí developerům rozjet Hana konfiguraci s 32 TB paměti na 16 uzlech, a spoustu dalších, často nenáročných konfigurací.

příloha_ovladnete_sva_data

Pro uživatele Office 365 skýtá nabídka Microsoftu také své podstatné výhody. Integrace SAP umožní zaměstnancům vykonat svou práci bez nutnosti přepínání z jednoho softwaru na druhý; tak například integrace Concuru a Office 365 umožní zaměstnancům zamluvit si let přímo skrze svůj kalendář.

První z plánovaných integrací by měly být dostupné ve třetím čtvrtletí letošního roku. Vypadá to, že je na co se těšit.

Byl pro vás článek přínosný?