Hlavní navigace

Skype pro firmy nahradí Lync

12. 11. 2014

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Microsoft a Skype představují zcela novou komunikační platformu Skype po firmy. K dispozici bude jako součást aktualizace předplacených podnikových služeb Office 365 nebo ve formě nové serverové služby.

Společnost Microsoft a Skype představují novou komunikační platformu Skype po firmy, která nahradí původní nástroj Lync  - dosavadního klienta pro podnikovou komunikaci. Nový vstoupí na trh v průběhu první poloviny roku 2015.

K dispozici bude jako součást aktualizace předplacených podnikových služeb Office 365 nebo ve formě nové serverové služby. Podobně, jak je tomu dnes u Lync, Skype pro firmy bude klientem, serverem a službou oddělenou od aplikace Skype, která je určená koncovým uživatelům.

„Věříme, že Skype pro firmy změní směr komunikace mezi lidmi v e firemním prostředí, podobně jako to dokázal Skype v oblasti komunikace běžné,“ říká Gurdeep Pall, více prezident pro korporátní segment ze společnosti Skype.

Z klasické aplikace Skype si nová platforma vzala například ikony pro volání, připojení videa a ukončení hovoru. Využit byl také hovorový panel ze Skype, který zajistí viditelnost aktivního hovoru v malém okně a to i v případě, že se ve stejnou chvíli uživatel věnuje jiné aplikaci.

příloha_ovladnete_sva_data

Zároveň však Skype pro firmy zachovává všechny klíčové vlastnosti nástroje Lync, včetně sdílení obsahu a telefonování. Lync již nyní nabízí funkci instant messaging a možnost audio hovoru s uživateli Skype. Skype pro firmy však umožní také realizovat video hovory a sdílet adresář kontaktů Skype. Volající tak budou schopni spojit se s kterýmkoliv jiným uživatelem Skype na jakémkoliv jeho zařízení.

Současní uživatelé Lync serveru ve svých data centrech získají novou aplikaci jednoduše přechodem z Lync Serveru 2013 na server Skype pro firmy. Nebude vyžadován žádný nový hardware. Pro zákazníky Office 365 bude přechod ještě jednodušší. Aktualizace bude automatickou součástí předplaceného balíku.

Byl pro vás článek přínosný?