Hlavní navigace

Test kvality českých serverů

28. 11. 2014

Sdílet

 Autor: © rukanoga - Fotolia.com
Dneškem počínaje budeme přinášet ve spolupráci s firmou ip-label pravidelný přehled kvality českých serverů ve smyslu jejich dostupnosti a rychlosti stažení.

Z pravidelného monitoringu dostupnosti a výkonnosti českých internetových serverů, který začíná firma ip-label pravidelně vytvářet pro Computerworld, vyplývá, že nejlepším tuzemským serverem je aktuálně Bazos.cz.

Alespoň co se tedy týká jeho výkonnosti. K tomuto výsledku došla společnost ip-label, která se zaměřuje na sledování zkušeností koncových uživatelů s jednotlivými servery.

Firma disponuje celosvětovou sítí sledovacích stanic, z nichž jedna je umístěna i v Česku. Díky spolupráci mezi Computerworldem a ip-label budou mít naši čtenáři možnost se seznamovat s výsledky těchto nezávislých měření.

V jednotlivých měřicích stanicích jsou umístěni roboti, kteří měří dobu stažení webové stránky (výkonnostní index, v milisekundách) a její dostupnost (v procentech). Globální ip-label-index se pak počítá v poměru 2/3 stažení a 1/3 dostupnost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku