Hlavní navigace

Trápí vás správa mobilních firemních dat a přístrojů?

16. 4. 2013

Sdílet

 Autor: © Scanrail - Fotolia.com
Spolehněte se na Mobile Device Management od System4u. Nově nabízí BlackBerry Enterprise Service 10 pro Android, Apple i Blackberry.

Pokud vás trápí bezpečnost mobilních zařízení vaší firmy a nevíte si rady s jejich hromadnou správou, pak je tady pro vás tzv. MDM. „Mobile Device Management (MDM) je řešení, které zajistí bezpečnou správu všech mobilních zařízení firmy včetně bezrizikového mobilního přístupu do interních systémů,“ říká Ondřej Kubeček z firmy System4u, která MDM řešení pro firmy zajišťuje.

BlackBerry Enterprise Service 10Dnes je trendem a stále rozšířenější zvyklostí, že se pracovníci firmy připojují k firemním datům a systémům odkudkoli a s nejrůznějšími mobilními zařízeními. Není již zvláštností, když zaměstnanec vyřizuje zakázku z firemního serveru cestou vlakem a šéf zadává úkoly přes firemní systém z pláže na dovolené. Navíc společnosti potřebují mít aktualizované firemní aplikace a nejnovější data téměř okamžitě. „Multiplatformní MDM řešení toto všechno hravě zvládne vyřešit a dává firmě jistotu jednotné, bezpečné a pohodlné správy všech mobilních zařízení ve firmě,“ zmiňuje Kubeček ze System4u.

Nástroje pro MDM přinášejí například bezpečnou správu připojených zařízení a uživatelů, nastavení zabezpečení všech zařízení, možnost vzdáleného zamknutí nebo jeho úplného či selektivního vymazání například při jeho zcizení, automatické nastavení poštovního účtu a mnoho dalších služeb včetně lokace zařízení. Bezpečnostní jistotu pro celou firmu zase znamená funkce zablokování přístupu zařízení na poštovní účet a k dalším firemním datům v případě porušení bezpečnostních pravidel.

Společnost System4u nyní nově nabízí Mobile Device Management řešení BlackBerry Enterprise Service 10. S příchodem nové mobilní platformy BlackBerry 10 představila společnost BlackBerry  nástupce populárního BlackBerry Enterprise Serveru (BES). „BES 10 přichází se zcela novou filosofií správy zařízení a především, je multiplatformní. Díky trendu BYOD (Bring-Your-Own-Device), kdy zaměstnanci přinášejí do firmy svá vlastní výkonná mobilní zařízení, získává multiplatformní BES 10 zcela nový rozměr a firmy tak mohou pohodlně a jednotně spravovat nejenom zařízení BlackBerry, ale i Android a iOS,“ říká Ondřej Kubeček, System4u.

System4u nabízí zejména firmám komplexní řešení na míru v oblasti Mobile Device Managementu od pečlivého výběru přes precizní nasazení až po následnou podporu. System4u vychází z analýzy potřeb zákazníka, následně připravuje návrh nejvhodnějšího mobilního řešení a nabízí testování navrženého MDM řešení na svých serverech. Výhodou řešení System4u je práce s několika partnerskými produkty, kterou řeší certifikovaní odborníci. System4u je certifikovaným partnerem pro řešení BES 10, MobileIron a Zenprise.

 

BlackBerry Enterprise Service 10 spravuje všechny mobilní platformy

S příchodem BES 10 využívá výrobce všechny své dosavadní zkušenosti s podporou firemního prostředí, bezpečností dat nebo správou aplikací. Vzniká tak unikátní řešení, které zcela dokazuje, že BlackBerry je v oblasti Mobile Device Management (MDM) naprostou špičkou.

 

Celé řešení se skládá ze tří hlavních nezávislých modulů:

•      BDS (BlackBerry Device Service) – modul pro správu zařízení s operačním systémem BlackBerry 10 a tabletů BlackBerry PlayBook

•       UDS (Universal Device Service) – pro správu zařízení Android a iOS (podpora Windows Phone je ohlášena již brzy)

•        integrace současných BES serverů – podpora a správa současných BlackBerry zařízení s OS BlackBerry 4 až 7.1

Všechny moduly lze spravovat zcela nezávisle nebo pomocí jednoho uživatelského rozhraní, z jedné přehledné administrátorské konzole – BlackBerry Management Studia.

příloha_ovladnete_sva_data

Pro více informací kontaktujte System4u: info@system4u.cz, telefon 543 210 522

 

Byl pro vás článek přínosný?