Hlavní navigace

Ušetřete až 30 % dat s Datally

6. 12. 2017

Sdílet

 Autor: IDG
Nejnovější androidí aplikace od Googlu se nejspíš rychle zařadí mezi ty vůbec nejužitečnější. Jmenuje se Datally a má jedinou funkci: zamezit ostatním aplikacím v plýtvání cennými gigabyty dat.

Jednoduchá a intuitivní aplikace je vyvinuta pro snadnou správu využití dat, přičemž hlídá také ostatní aplikace, která data spotřebovávají často pokoutně. Datally přitom nepřichází s ničím zásadně novým – nástroje pro sledování toku dat jsou součástí Androidu už nějakou chvíli.

Zatím žádné řešení však nebylo natolik jednoduché a uživatelsky přívětivé jako Datally. Aplikace potřebná nastavení zabalila do srozumitelného rozhraní a uživatel tak po nich nemusí složitě pátrat. Po rychlém setupu, ve kterém je třeba Datally povolit přístup k VPN, se dostanete k obrazovce s jasným přehledem, kolik dat jste dnes využili. Odtud můžete nastavit týdenní či měsíční spotřebu, možnosti upozornění a taky určit, které aplikace budou mít přístup k vašim mobilním datům. Součástí je také tlačítko pro okamžité utnutí veškerých datových přenosů.

příloha_ovladnete_sva_data

Vůbec největší vychytávkou však může být Wi-Fi tracker, s nímž je Datally schopna najít nejbližší místa nabízející veřejnou Wi-Fi a díky propojení s Mapami vás k nim i navést a nakonec ohodnotit (hodnocení je pochopitelně později využitelné i ostatními uživateli).

Google uvádí, že Datally v uplynulých měsících testoval na Filipínách a lidem prý aplikace dokázala ušetřit až 30 % dat. K mání je v Playstoru pro telefony s Androidem 5.0 a vyšším.

Byl pro vás článek přínosný?