Hlavní navigace

Yahoo koupilo aplikaci Blink a hned ji zruší

Sdílet

 Autor: © queidea - Fotolia.com
Společnost Yahoo koupila mobilní aplikaci Blink, která uživatelům umožnuje odesílat zprávy, které se po určitém čase samy zničí. Hlavním cílem akvizice bylo získat lidi, kteří za aplikací stojí.

Aplikace bude podle dostupných zpráv v následujících týdnech zrušena, aby se mohl sedmičlenný tým Blinku pustit do práce na produktech „chytré komunikace“, které Yahoo vyvíjí.

Tým Blinku se skládá z bývalých zaměstnanců Googlu Kevina Stephense a Michelle Norganové, kteří založili start-up Meh Labs. Právě tato malá firma stála za vývojem aplikace Blink. Detaily dohody nebyly zveřejněny.

„Těšíme se na možnosti, které se otevřou poté, co přineseme vizi Blinku do Yahoo,“ napsal tým aplikace na svém webu. „Vytvořili jsme Blink, protože věříme, že by všichni měli mít stejnou svobodu upřímnosti a spontánnosti ve svých online konverzacích, jakou mají při osobním kontaktu.“

Od doby, kdy se před dvěma lety stala generální ředitelkou Yahoo Marissa Mayerová, společnost koupila již 40 start-upů. Yahoo se od té doby také snaží generovat mobilní obsah a zisky z reklam.

Blink soupeřil s již zavedenou konkurencí například v podobě Snapchatu. Uživatelé Blinku mohli posílat texty, fotografie a videa, které se po určitém času samy smazaly. Čas přitom začal ubíhat od chvíle, kdy příjemce zprávu otevřel.

příloha_ovladnete_sva_data

Na podobné aplikace se velké společnosti zaměřují už delší dobu, chtějí tím rozšířit nabídku svých produktů. Například Facebook v únoru koupil aplikaci Whatsapp za 19 miliard dolarů. Stejný měsíc koupila japonská firma Rakuten aplikace Viber za 900 milionů dolarů.

 

Byl pro vás článek přínosný?