Hlavní navigace

Toray Textiles CE používá systém QAD od Minervy

8. 4. 2013

Sdílet

 Autor: © Cybrain - Fotolia.com
Výrobce polyesterových tkanin vybral pro svůj závod ERP systém QAD a dodavatele společnost Minerva ČR.

Závod japonské společnosti Toray Industries v České republice, Toray Textiles Central Europe vznikl v roce 1997 na zelené louce. Postupně rozšiřoval výrobu a v současné době disponuje třemi různými typy výroby.

Rozšíření portfolia o nový typ výroby si vyžádalo řízení výroby a její plánování v komplexním ERP systému. Vedení závodu si obhájilo oborově zaměřený ERP systém QAD. Do výběrového řízení se přihlásilo několik desítek dodavatelů IT. Jedním z klíčových kritérií pro výběr ERP a dodavatele, kromě referencí, bylo zvládnutí všech tří typů výroby, ve kterých Toray Textiles CE podniká.

Podnikový informační systém postavený na ERP QAD doplňuje komunikace EDI v dodavatelském řetězci, řešení čárových kódů ve výrobě i logistice a integrace s technologickými systémy na řízení strojů. Implementace je rozdělena na dvě etapy a jako celek se ERP spustí do ostrého provozu 1.1.2014.

Ing. Petr Konečný, ERP section Manager v Toray Textiles CE zodpovědný za výběr ERP systému a řízení projektu implementace na straně zákazníka, zhodnotil výběr dodavatele a ERP systému QAD: „K výběru dodavatele ERP systému jsme přistupovali velmi zodpovědně. Hledali jsme stabilního mezinárodního dodavatele s vizí a ochotou vyhovět našim náročným požadavkům. Výběrové řízení se nakonec ukázalo jako inspirující a poučné pro všechny strany.“ K přínosům nového řešení uvedl Ing. Konečný: „Očekávání jsou vysoká, jak se vyjadřují básníci. Tak jenom některá z nich. Prioritou je propojení všech našich technologických systémů pro řízení výroby s ERP. Dále optimalizace firemních procesů, snížení výrobních nákladů, zrychlení interní a externí komunikace a zvýšení standardu naší firmy v oblasti informačních technologií.“

Minerva ČRSpolečnost MINERVA je výhradním poskytovatelem podnikových aplikací firmy QAD v ČR a SR a působí také jako distributor QAD ve východní Evropě. Minerva ČR je organizace úzce orientovaná na zákazníka, která pomáhá výrobním a distribučním společnostem zlepšit jejich celkové řízení podniku s větší efektivností, kontrolou a produktivitou implementací informačních systémů. Minerva ČR je schopna svým zákazníkům nabídnout veškeré služby od instalace softwaru a poradenství až po systémovou integraci a e-business řešení světové třídy. Dlouholeté zkušenosti na trhu plánování podnikových zdrojů (ERP) a více než 150 společností užívajících informační systém QAD Enterprise Applications v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, v Rumunsku, v Rusku, na Ukrajině a v Litvě potvrzují, že spokojenost zákazníka je pro Minervu ČR závazkem.

Byl pro vás článek přínosný?