Hlavní navigace

Tržby Unicornu v roce 2011 výrazně vzrostly

28. 2. 2012

Sdílet

Skupina Unicorn zakončila rok 2011 s konsolidovaným obratem 1,325 mld. Kč. Hospodářské výsledky firmy potvrzují, že firma úspěšně pokračuje v růstu svých tržeb a získávání nových zakázek nejen na českém trhu, ale významně i v zahraničí.

UnicornVíce než 95 % obratu představovaly dodávky služeb v oblasti informačních a komunikačních technologií. Necelých 5 % tržeb činily příjmy za hardware a softwarové licence. Příjmy ze zahraničí tvořily 25 % celkových tržeb.


„I přes náročné podmínky na trhu se nám v roce 2011 podařilo zlepšit naši pozici v řadě oblastí i u mnoha klíčových zákazníků, což mě velice těší,“ dodal k úspěšnému roku Vladimír Kovář, předseda představenstva společnosti Unicorn.


Unicorn Systems zrealizoval řadu projektů v oblasti vývoje, integrace, provozu a podpory rozsáhlých informačních systémů pro klienty v bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikacích, energetice, průmyslu a obchodu. Jedná se o projekty realizované po celé Evropě. Ke klíčovým zákazníkům patřila Komerční banka, Česká spořitelna, Tatra banka, Raiffeisenbank, Česká pojišťovna, Allianz, Vodafone, ČEPS, TenneT, BritNed a ŠKODA AUTO.


Internetová služba Unicorn Universe, v rámci níž jsou zákazníkům poskytovány informační systémy pro řízení podniku, v roce 2011 provozovala celkem 237 firemních Business Territory, 19 295 osobních My Territory a nabídla více než 340 000 000 funkčností.


Unicorn CollegVysokou školu Unicorn College v akademickém roce 2010/2011 absolvovalo 29 studentů a v současné době na ní studuje 277 studentů. V rámci Unicorn TupGun Academy zajistila Unicorn College komplexní vzdělávání pro více než 800 pracovníků skupiny Unicorn.


Počet zaměstnanců skupiny Unicorn na jejích pobočkách v České republice, na Slovensku a na Ukrajině dosáhl na konci loňského roku 915.

 

O společnosti Unicorn

Unicorn je dynamická skupina společností poskytující komplexní služby v oblasti informačních systémů a informačních a komunikačních technologií. Již od roku 1990 je posláním skupiny přinášet klientům konkurenční výhodu prostřednictvím špičkových informatických produktů a služeb. Skupina je tvořena třemi společnostmi zaměřenými na specifické portfolio produktů a služeb - Unicorn Systems, Unicorn Universe a Unicorn College.


O Unicorn Systems

Unicorn Systems je renomovaná evropská společnost poskytující ty největší informační systémy a řešení z oblasti informačních a komunikačních technologií. Dlouhodobě se soustředíme na vysokou přidanou hodnotu a konkurenční výhodu ve prospěch našich zákazníků. Působíme na trhu již od roku 1990 a za tu dobu jsme vytvořili celou řadu špičkových a rozsáhlých řešení, která jsou rozšířena a užívána mezi těmi nejvýznamnějšími podniky z různých odvětví. Máme ty nejlepší reference z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací, energetiky, průmyslu, obchodu i veřejného sektoru. Našimi zákazníky jsou přední a největší firmy. Disponujeme detailními znalostmi z celého spektra podnikatelských odvětví. Rozumíme principům jejich fungování, ale i specifickým potřebám našich zákazníků.


O Unicorn Universe

Unicorn Universe je internetová služba provozující informační systémy pro řízení podniku a správu veškerých korporátních informací. Poskytování systému na bázi softwaru jako služby zaručí jeho dostupnost kdykoliv a kdekoliv, vyšší úroveň zabezpečení informací a snížení nákladů na hardware a správu.


O Unicorn College

příloha_ovladnete_sva_data

Unicorn College je moderní soukromá vysoká škola, která nabízí kvalitní vysokoškolské bakalářské studium v oblastech informační a komunikační technologie, ekonomie a managementu. Naším cílem je poskytnout studentům aktivní schopnost využít získané vědomosti tam, kde je to vyžadováno, a rovněž tyto znalosti obohatit o reálné zkušenosti.


Tato i další tiskové zprávy Unicorn jsou k dispozici na webových stránkách http://www.unicorn.eu/novinky.html.

Byl pro vás článek přínosný?