Hlavní navigace

Android 7.1.1 vyjde 6. prosince, na řadě je Nexus

30. 11. 2016

Sdílet

 Autor: Fotolia
Nová verze Androidu, jedna z nejzajímavějších za poslední roky, má na úspěšnou řadu zařízení Nexus od Googlu vyjít již 6. prosince.

Nová verze Androidu, jedna z nejzajímavějších za poslední roky, má na úspěšnou řadu zařízení Nexus od Googlu vyjít již 6. prosince, napovídá dokument, který do světa vypustil Vodafone Australia. Aktualizace se týká zcela jistě jen Nexusu 6P, pro zbylá zařízení dorazí určitě během dvou týdnů.

Datum sedí, protože finální vývojářská preview verze vyšla 22. listopadu; bezpečnostní aktualizace přichází tradičně na řadu na začátku měsíce. Dva týdny, které si Google ponechal na finalizování verze 7.1 „Nougat“, také odpovídají.

Aktualizace nese název Android 7.1.1 a zahrnuje jak opravy chyb, tak optimalizace. První 7.1 Android vyšel na zařízení Pixel rovněž od Googlu a to 4. října, jde tedy o velmi novou verzi OS. I Pixely se nové verze Nougatu dočkají, předejde se tak tradičnímu zmatení okolo jednotlivých verzí operačního systému.

Podobné aktualizace obvykle přichází ve vlnách, do dvou týdnů by však měly být na všech zařízeních Googlu. Stačí počkat, případně si software aktualizovat manuálně.

příloha_ovladnete_sva_data

Android 7.1 přináší na Nexusy funkčnost známou z Pixelů, která uživatele jistě potěší. Do budoucna je znát, že Google klade důraz hlavně na nejnovější Pixely a jako první se tedy aktualizace budou dostávat právě k nim.

U jiných telefonů, které nejsou přímo od Googlu a kde si operační systém upravuje sám prodejce, si uživatelé jako obvykle počkají; na mnoho starších i novějších modelů 7.1 nepřijde vůbec.

Byl pro vás článek přínosný?