Hlavní navigace

Brian Cornell, Red Hat: Někdy je těžké dostat vývojáře a IT provoz do jedné místnosti

1. 12. 2016

Sdílet

 Autor: IDG
Proč open-source? Proč Red Hat? Jak pomáhá DevOps a agilitě? Po jakých open-source technologiích je ČR největší poptávka? Na tyto a další otázky zodpovídají Brian Cornell a Iveta Babulenková ze společnosti Red Hat a Miloslav Hašek za distribuční společnosti Veracomp.

Šéfrodaktor Channel Worldu Jan Mazal si na konferenci Red Hat Forum 2016 pozval k videorozhovoru české a evropsé špičky společnosti Red Hat:

  • Brian Cornell, VP & GM Central Eastern Northern Europe, Red Hat
  • Iveta Babulenková, sales/channel manager pro ČR a SR, Red Hat
  • Miloslav Hašek, Red Hat Distribution Manager, Veracomp

V interview zazněly mimo jiné následující myšlenky:

Open-source se stává standardním způsobem vývoje softwaru. Propojuje globální komunitu, která umožňuje vyvíjet kód rychleji, efektivněji a s podstatně větší agilitou. Globální přispění pomáhá k rychlejšímu řešení problému. Komunita představuje miliony lidí, kteří jej potenciálně mohou adresovat.

Z adopce open-source se stává mainstream. Jeho využití jde celosvětově napříč všemi vertikálami od veřejného sektoru, přes výrobu, retail po telekomunikační firmy.

Red Hat je lídr v open-sourcových technologiích. Je jedním ze zakládajících otců, který mu dodal na dynamice. Přes 90 % společnosti z Fortune 500 používá technologie Red Hatu. Řada firem je používá nejen pro provoz své infrastruktury, ale také pro poskytování služeb svým zákazníkům.

příloha_ovladnete_sva_data

Operační systém a zdrojový kód totiž nejsou místa, která by v dalších deseti letech vydělávala peníze. Zákazníci platí a budou platit za služby postavené nad touto infrastrukturou.

Red Hat pomáhá organizacím propojit monolitickou legacy infrastrukturu s hybridními cloudovými prostředími pro agilní vývoj aplikací. Nejde však jen o technologie, ale také o předávání znalostí a propojení vývoje s IT provozem.

Byl pro vás článek přínosný?