Hlavní navigace

Chyba v iOS 5 způsobuje problémy s výdrží baterie iPhonu

3. 11. 2011

Sdílet

 Autor:
Řada majitelů nového smartphonu iPhone 4S od Applu si stěžuje na problémy s nízkou výdrží baterie.

Tento problém je pravděpodobně způsoben chybou v operačním systému iOS 5. Konkrétně má jít o chybu ve funkci „Nastavení časového pásma“ (viz obrázek), která v řadě případů opakovaně zjišťuje lokalitu telefonu, což se následně projevuje rychlejším vybíjením baterie u přístroje. To je indikováno ikonou v podobě malé fialové šipky.

 

příloha_ovladnete_sva_data

ios 5

Apple se k celému problému zatím oficiálně nevyjádřil, ale vyskytuje se o něm řada zmínek na blozích a fórech. Momentálně je jediným řešením vypnutí této funkce, v opačném případě totiž může dojít k vybití akumulátoru zhruba po 12 hodinách provozu. I když se problém týká hlavně nového modelu iPhone 4S, vypnutí automatického nastavení časového pásma se pozitivně projevilo na životnosti baterie i v případě starších modelů iPhone 4 a iPhone 3GS s aktualizací na iOS 5.

Je zajímavé, že se objevili i jedinci, kteří tvrdí, že jim zapnutá funkce „Nastavení časového pásma“ žádné problémy nezpůsobuje, i když je funkce zjevně aktivní. Podle dosavadních informací se již technici Applu snaží s uživateli na diskusních fórech spojit a vyřešit problém, což se pravděpodobně stane vydáním updatu iOS 5.

Nastavení časového pásma lze vypnout v Nastavení – Lokalizační služby – Systémové služby – Nastavení časového pásma.

Zdroj: ITnews.sk

Byl pro vás článek přínosný?