Hlavní navigace

Chybná aktualizace ochromila Outlook 2013

12. 9. 2013

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Úterní aktualizace pro kancelářskou sadu Office 2013 způsobila problémy uživatelům e-mailové aplikace.

Aktualizace, která byla součástí pravidelného měsíčního aktualizačního úterý, měla původně zlepšit stabilitu a výkon několika důležitých komponent programů Excel, SharePoint Server nebo Lync. Také měla odstranit problém se zamrznutím Office při otevření dokumentů v chráněném režimu. Místo toho však z e-mailového klienta Outlook 2013 zmizel seznam uživatelských složek.

Uživatelům se na místě, kde byli zvyklí vídat seznam složek, zobrazila bílá plocha. „Nevidím seznam svých e-mailových účtů, složek, oblíbených položek, atd.,“ stěžoval si třeba Trevor Sullivan na stránkách uživatelské podpory. Postupně se k němu přidaly desítky dalších uživatelů.

Problém se podle všeho týká uživatelů operačních systémů Windows 7 a 8. „Mám stejný problém v zařízeních s Windows 7 Enterprise Edition, Windows 8 Enterprise Edition a Windows 8.1 Enterprise Edition,“ napsal uživatel vystupující pod přezdívkou MiToZ.

Některým uživatelům se nechtělo čekat, až s nějakým řešením přijde Microsoft, a seznam složek do Outlooku 2013 vrátili odstraněním poslední aktualizace.

Společnost k problému zatím nevydala žádné stanovisko. Její zástupci se ani nezapojili do diskuzního vlákna na stránkách podpory, jak tomu občas bývá.

Chybnou aktualizaci si uživatelé měli stáhnout prostřednictvím tradičních kanálů Windows Update a Windows Server Update Services (WSUS). První služba je určena pro běžné spotřebitele a malé podniky, zatímco WSUS je platforma používaná většinou firemních uživatelů. Někteří uživatelé prý již kontaktovali své zástupce v rámci programu Premier Support, ale nebylo jim řečeno, kdy bude k dispozici funkční aktualizace.

Microsoftu se v tomto směru v poslední době docela „daří“. V srpnu například stáhl z oběhu bezpečnostní aktualizaci pro MS Exchange, protože prý nebyla dostatečně otestována. V dubnu zase vybízel uživatele Windows 7 k odstranění aktualizace, která způsobovala nechvalně proslulou modrou obrazovku smrti – funkční verzi vydala společnost o 2 týdny později.

Byl pro vás článek přínosný?