Hlavní navigace

Další aktualizace Windows Phone 7 se pravděpodobně opozdí

11. 3. 2011

Sdílet

Na oficiálním francouzském blogu Windows Phone se objevila informace o pozdějším uvedení první majoritní aktualizace smartphonů s touto platformou.

Konkrétně by podle informací z tohoto blogu neměla přijít dříve, než koncem března, zatímco ještě v únoru CEO Microsoftu Steve Ballmer tvrdil, že první majoritní aktualizace bude vydána pravděpodobně začátkem měsíce. Tato aktualizace má přidat takové funkce, jako kopírování a vkládání obsahu do a ze schránky a také zlepšit výkon.

Microsoft se k této informaci nijak detailněji nevyjádřil, nicméně vzhledem k tomu, že začátek března již uplynul a aktualizace Windows Phone 7 zatím není v dohlednu, lze ji považovat de facto za potvrzenou. Také Mary Jo Foley z webu All About Microsoft cituje blíže neurčené zdroje, podle nichž lze aktualizaci očekávat po 21. březnu.

Odložení je způsobeno pravděpodobně přetrvávajícím problém Microsoftu s jeho vůbec prvním (v celkovém pořadí spíše jakýmsi „nultým“) updatem Windows 7, který měl za úkol zlepšit právě samotný proces aktualizace. Místo toho vyřadil z provozu zhruba desetinu všech smartphonů, převážně značky Samsung. Navíc po opravě tohoto updatu a snaze o jeho novou distribuci se objevily další nečekané problémy s chybovými hláškami (více viz článek Windows Phone: Opravná aktualizace způsobila další chyby). Microsoft tedy dále pracuje na vyřešení těchto potíží.

Microsoft je nyní ostře kritizován za oddalování aktualizace, která má navíc přinést tak základní funkci, jako je kopírování a vkládání obsahu, kterou uživatelé očekávali jako samozřejmost hned při vydání produktu (předchozí generace Windows Mobile jí disponovala a není jasné, proč z nového OS vypadla). Steve Ballmer navíc slibuje během letošního roku další majoritní aktualizaci, která by měla přinést multitasking, podporu HTML5 ve webovém prohlížeči (půjde pravděpodobně o mobilní Internet Explorer 9) či přístup ke službě SkyDrive, která slouží pro on-line sdílení dokumentů.

Byl pro vás článek přínosný?