Hlavní navigace

Eurotunel nasadil vylepšené nástroje Business Intelligence

14. 7. 2012

Sdílet

 Autor: © meschike - Fotolia.com
Eurotunnel Le Shuttle nasadil nový obchodní informační systém, který přenáší těžiště ze sběru dat na jejich analýzu.

Společnost uvedla, že platforma QlikView Business Discovery pomůže „lépe porozumět datům a vylepšit spokojenost zákazníků“ v osobních vlacích. Nová platforma nahrazuje těžkopádný Excel.

Funkce hledání v paměti tohoto nového systému pomáhá společnosti Eurotunnel Le Shuttle analyzovat data z celého podniku, ať už jde o informace o prodejích, o dopad marketingových kampaní, vliv sociálních médií, obchodní plánování nebo řízení zdrojů call centra.

QlikView je využíván prodejním týmem, aby pomohl společnosti lépe rozumět svým zákazníkům, jejich nákupním metodám a zvykům, zeměpisným lokacím a dopadu marketingových kampaní. Je také využíván k posouzení podnikatelské poptávky kvůli plánování kapacity na nejvýhodnější časy, včetně přidělení dalších spojů k řízení poptávky.

Společnost prozrazuje, že měření výkonnosti podniku v oblasti rozpočtu a cílů na denní, týdenní a měsíční bázi je „nyní jednoduché a rutinní“. Navíc, schopnost jednoduše propojit data vylepšila odhalování podvodů díky propojení dat miliónů rezervací k identifikování potenciálních rizik.

Díky tomu, že QlikView také obsahuje informace ze sociálních platforem, může marketingový tým analyzovat, jak se o společnosti mluví online. Může tak získat představu o náladách zákazníků. Je tak schopen rychle vzít v úvahu to, o čem se mluví, a stanovit tak priority zlepšení služeb.

Paul Lymath prozrazuje: „Potřebovali jsme obchodní řídící a analytický nástroj, který by umožnil všem zaměstnancům přístup ke stejným datům ve stejnou dobu. Náš předchozí systém byl pomalý a neefektivní. Různí zaměstnanci a různé pracovní týmy pracovali s jinými verzemi.“ Lymath je manažer strategického plánování a analýzy společnosti Eurotunnel. Dále dodává: „Dříve jsme trávili 75 procent našeho času sbíráním dat a pouze 25 procent jeho analyzováním. Nyní je to naopak.“

V oblasti Business Intelligence bylo také tento týden oznámeno, že nově aktualizovaná verze balíčku open source business intelligence Jaspersoft nabízí koncovým uživatelům více ovládacích prvků pro formátování zpráv a přehledů. Včetně možnosti filtrování výsledků a odstraňování zbytečných sloupců.

Byl pro vás článek přínosný?