Hlavní navigace

IBM nabídne větší množství testovacích nástrojů

6. 1. 2012

Sdílet

 Autor: © Paulus Nugroho R - Fotolia.com
IBM kupuje Green Hat, což je společnost zabývající se výrobou automatizovaných testovacích nástrojů pro integraci, SOA (Service Oriented Architecture) implementace a cloud-based nasazení. Podmínky dohody nejsou známy.

Společnost Green Hat nabízí platformu virtuálního testovacího prostředí, jež umožňuje vývojovým týmům testovat aplikace bez nutnosti zřizování různých reálných laboratoří, což šetří čas a peníze, vysvětluje IBM. Rychlejší vývojové cykly způsobené větším množstvím smartphonů a tabletů vyžadují od vývojářů větší rychlost a flexibilitu, dodává IBM.

Produkty společnosti Green Hat budou zařazeny do Rational divize společnosti IBM, která již nabízí spoustu vývojového softwaru a nástrojů pro testování. Nicméně tato dohoda je pro IBM přínosem, myslí si jeden pozorovatel.

"Myslím si, že Green Hat rozšíří možnosti, které zatím Rational Quality Manager měl," prozrazuje Jeffrey Hammond, analytik u společnosti Forrester Research, prostřednictvím e-mailu. "Jako příklad zmíním účelovou podporu pro SAP NetWeaver a Oracle Fusion Middleware."

Společnost Green Hat na svých webových stránkách také uvádí podporu pro middleware od firem Tibco, Software AG, Progress Software a dalších.

"Také si myslím, že podpora pro REST funkční testování je dobrým přídavkem do Rational Group," dodává Hammond. "S rozšířením webových služeb založených na JSON a XML vidíme, jak společnosti budují firemní engagement platformy, funkční regresní testování těchto API se stane více a více důležitým."

Byl pro vás článek přínosný?