Hlavní navigace

Prémiovou Office 365 pro firmy představil Microsoft

1. 12. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft
Office 365 E5 nabízí řadu nových vychytávek -- od vylepšeného Skypu pro podniky až po pokročilé analytické nástroje.

Firmy, toužící po téměř kompletním souboru nástrojů pro zvýšení produktivity, kterými Microsoft plní Office 365, je nyní mohou získat prostřednictvím předplatného startujícího právě v těchto dnech.

Office 365 E5 přijde na 35 dolarů za uživatele/měsíc a obsahuje hotový švédský stůl nových prvků. Mezi ty nejvýznamnější patří novinky týkající se Skypu pro firmy umožňující mimo jiné přenášet telekonferenční jednání mezi tisíce zaměstnanců a na druhé straně správu dalších uživatelů, kteří by se do těchto telekonferencí chtěli zapojit, prostřednictvím softwaru dodávaného Microsoftem. Skype pro firmy tak v podstatě představuje novou podobu komunikačního softwaru Lync.

Předplatileté E5 také získají nový cloudový nástroj Cloud PBX umožňující IT administrátorům nahradit on-premise PBX systémy s na cloudu založeným správcovským portálem poskytovaným Microsoftem.

Microsoft PBX služby nabízí v rámci Skypu pro firmy a Lync už několik let, ovšem Cloud PBX představuje komplexní řídící systém, který ke zřízení či správě serveru, nevyžaduje administrátorské přístupy.

Objednatelé si mohou připlatit taky za takzvanou PSTN Calling, službu, která umožňuje opatřit zaměstnancům telefonní čísla volatelná skrz Skype bez toho, aby firma musela platit za klasickou telefonní linku či poskytovatele VoIP.

Cena v tomto případě vychází na 24 dolarů za uživatele/měsíc, přičemž zahrnuty jsou v ní jak domácí tak mezinárodní hovory (pouze pro domácí hovory je cena poloviční). Tato služba je k dispozici i v úspornějších variantách E1 a E3, firmy si však za ni v takovém případě musí připlatit a pořídit ji v balíčku s Cloud PBX.

Podle Ziga Serafina, generálního manažera Skypu pro podniky, všechny jmenované nástroje mají společnostem usnadnit audio/telekonferenční procesy, často postavené na systémech složených ze zařízení od různých výrobců.

Všechny nové nástroje byly k dispozici už několik měsíců ve svých beta verzích a podle Serafina se do jejich testování zapojilo na čtyři tisíce organizací, které je tak Microsoftu pomohly uvést v život.

Cloud24

A i když mezi nimi vyčnívá hlavně zmíněný Skype pro firmy, ty získají také přístup k novým analytickým nástrojům jako jsou například Power BI Pro nebo Delve Analytics, které sledují a porovnávají vazby mezi spolupracovníky.

A tak jak je u většiny produktů Microsoftu zvykem, také u Office 365 E5 lze využít množstevních slev; společnosti, které hodlají novinky využívat mezi vyšším množstvím zaměstnanců, je tak získají za nižší cenu. Pro změnu ty společnosti, které už mají předplacenou standardní verzi Office 365, pak při upgradeu doplatí pouze rozdíl ceny.

Byl pro vás článek přínosný?