Hlavní navigace

Microsoft odhalil novinky pro Windows Phone 7 a Windows Azure

14. 4. 2011

Sdílet

Společnost Microsoft na konferenci MIX11 představila možnosti nových vývojářských nástrojů pro Windows Phone a dostupnost nových funkcí Windows Azure pro komerční využití.

Nově představené nástroje pro Windows Phone 7 mají umožnit mnohem širší využití možností mobilních zařízení, ať už se jedná o multitasking nebo například přístup aplikací ke kontaktům, kalendářům, senzorům GPS, akcelerometru, ale i fotoaparátu.
Uživatelé telefonu Windows Phone 7 také budou moci využívat plně integrovaný Internet Explorer 9 s podporou HTML5 a akcelerovaným vykreslováním obsahu. K současné podpoře propojení se sociální sítí Facebook bude také přidána přímá integrace sociální sítě Twitter a přímé propojení s online úložným prostorem SkyDrive. Díky „Live Agents“, rozšířené podpoře multitaskingu, budou Windows Phone 7 zařízení podporovat Push notifikace, programy běžící na pozadí, interakce s Live Tiles, stahování dat na pozadí a rychlé přepínání mezi aplikacemi.

Co se týká nových funkcí Windows Azure, vývojáři podle zástupců Microsoftu ocení zejména nové služby, které mají zrychlit výkon aplikací a umožnit bezpečný a otevřený přístup k webovým aplikacím přes různé poskytovatele identit včetně Microsoftu, Facebooku a Googlu.

Jednou ze změn je přechod služby Windows Azure AppFabric Access Control Service (ACS) z CTP verze do produkční, což znamená, že k ní již existuje takzvaný Service Level Agreement (SLA). Další představenou novinkou je služba Windows Azure Traffic Manager, jejímž úkolem je rozdělovat příchozí dotazy mezi různá datová centra. Vedle toho Microsoft na konferenci oznámil, že na konci června přestaví předběžnou verzi Windows Azure CDN (Content Delivery Network) pro přenos audiovizuálních médií. Za zmínku stojí i plánované převedení služby Windows Azure AppFabric Fabric Caching Service do produkční verze, a to do 14 dní.

Byl pro vás článek přínosný?