Hlavní navigace

Microsoft v pondělí představí Office 2013

14. 7. 2012

Sdílet

 Autor: © lucadp - Fotolia.com
Podle informací deníku USA Today by měl generální ředitel Microsoftu Steve Ballmer představit novou verzi vlajkové lodi Microsoftu v pondělí 16. července.

Na pondělí svolal Ballmer tiskovou konferenci, na které by měl představit novou verzi sady Office – Office 2013. I když Microsoft prozatím používá kódové označení Office 15, většina analytiků očekává, že v názvu se objeví rok vydání. Naznačil to i Microsoft při několika nedávných příležitostech. Podle nejmenovaných, ale dobře informovaných zdrojů by mělo být představení kancelářského balíku hlavním bodem tiskové konference.

Microsoft prozatím o nové verzi Office zachovává bobříka mlčení. Prozatím prozradil pouze to, že testovací verze by měla být k dispozici letos v létě a že se chystá i verze pro Windows RT, tedy architekturu procesorů ARM. Tato verze by měla využívat dotykové ovládání ve stylu nového rozhraní Metro.

Společnost prozatím nezveřejnila žádné pláne v otázce cenové politiky, možnosti upgradu ze starších verzí nebo počtu vydání, ze kterých si bude moct zákazník vybírat. Tyto informace pravděpodobně Ballmer prozatím neoznámí, mohl by ale prozradit termín uvedení veřejně dostupné betaverze.

Z termínu uvedení testovací verze lze odhadnout datum zahájení prodeje finální verze. Podle odhadů odvážnějších by se zákazníci mohli dočkat v lednu až únoru příštího roku, skeptičtější prognostici předpovídají start v květnu 2013.

Pokud jde o verzi pro tablety s předpokládaným názvem Office 2013 RT, Microsoft již dříve uvedl, že by měla být sada Office k dispozici v počítačích typu slate. Ty by se měly začít prodávat spolu se zahájením prodeje systému Windows 8, tedy koncem října tohoto roku.

Byl pro vás článek přínosný?