Hlavní navigace

Microsoft varuje před neoficiálním updatem Windows Phone 7

7. 4. 2011

Sdílet

Podomácku vyrobený nástroj pro vynucení dřívější aktualizace Windows Phone prý může způsobit problémy.

Rozvleklá aktualizace smartphonů s mobilním OS Windows Phone 7 přinutila Chrise Walshe uvolnit jeho vlastní nástroj, který umožňuje uživatelům aktualizaci stáhnout ihned a nemuset tak čekat, až přijdou oficiálně na řadu. Microsoft ovšem hned po uvolnění tohoto nástroje začal varovat uživatele, aby jej nepoužívali.

Eric Hautala, který je zodpovědný za oblast uživatelé zkušenosti Windows Phone 7, říká, že při použití tohoto nástroje není jisté, k čemu vlastně dojde a tato podomácku vyrobená aplikace podle něj nebyl dostatečně ozkoušen. Uživatelé tak např. nemusí dostat specifický software, který je součástí oficiální aktualizace nebo jejich telefony mohou být překonfigurovány tak, že již neobdrží budoucí updaty systému. Dokonce je prý i možné, že neoficiálně aktualizovaný telefon přestane správě pracovat.

Aktualizační nástroj Chrise Walshe je k dispozici již na řadě webů, nicméně podle jeho vlastních slov by potíže neměly hrozit. Pomocí Twitteru informoval, že několik lidí sice mělo s aktualizací Windows Phone 7 pomocí jeho softwaru problémy, ale ty byly způsobeny nedodržením instrukcí pro použití. On sám tvrdí, že vše otestoval a smartphony se aktualizují správně.

Aktualizace smartphonů s OS Windows Phone se již od února potýkají s potížemi. Nejprve došlo k selhání aktualizace (jež měla sama o sobě vylepšovat proces updatu OS) u přístrojů značky Samsung a i následná oprava některým uživatelům zobrazovala chyby. Druhá aktualizace, uvolněná na konci března a doplňující funkci kopírování a vkládání a také zlepšující výkonnost systému, je pak distribuována postupně a proces aktualizace je prodlužován, aby Microsoft mohl případně snáze reagovat na potíže, které by se během něj vyskytly. To ovšem řadu uživatelů irituje, protože by nové funkce chtěli mít ve svých telefonech ihned.

Byl pro vás článek přínosný?