Hlavní navigace

Microsoft vydává Outlook pro iOS a Android

30. 1. 2015

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Microsoft uveřejnil Outlook pro systémy iOS a Android, který tak nahrazuje zastaralou aplikaci Outlook Web App (OWA). Dostupný bude zcela zdarma. Výrobce už připravuje i univerzální verzi pro Windows 10.

Aplikace Outlooku pro iOS a Android byla vydána krátce poté, co Microsoft na konci minulého roku za 200 milionů dolarů koupil firmu Acompli, jejíž vývojáři ihned přešli do týmu Outlooku a bývalý šéf Acompli se stal ředitelem celé divize Outlooku v Microsoftu.

Nový Outlook pro iOS a Android je dostupný zcela zdarma a prakticky jde o aplikaci dříve známou jako Acompli Email s novým jménem. Microsoft však plánuje v blízké budoucnosti přidat nové funkce.

„Nové funkce budou rychle přibývat, nové verze aplikace budou vydávány každých několik týdnů,“ uvedl Microsoft na svém blogu. „Kromě uživatelských funkcí se zaměříme také na funkce, které se budou hodit IT pracovníkům, jako možnosti správy mobilních zařízení.“ Nový Outlook pro iOS a Android časem (jakmile Outlook bude vybaven potřebnými funkcemi pro firemní uživatele) nahradí OWA.

OWA, která byla dostupná jako nativní aplikace na iOS od poloviny roku 2013 a na Androidu pouze od poloviny roku 2014, nikdy nebyla uživateli příliš dobře přijata – například na Androidu získala v uživatelských hodnoceních pouze tři z pěti hvězdiček.

Nový Outlook podporuje účty Office 365 a poradí si i s řadou webových služeb jako Outlook.com, Apple iCloud, Google Gmail či Yahoo Mail. Uživatelské rozhraní Outlooku je velmi přívětivé, přičemž obsahuje i funkce, které desktopový klient této aplikace na Windows a OS X nepodporuje. Nový Outlook tak doplňuje řadu mobilních aplikací řady Office, které Microsoft nabízí na iOS a Androidu. Zajímavé je, že nová aplikace Outlooku není dostupná pro Windows Phone.

příloha_ovladnete_sva_data

Joe Belfiore na konferenci Microsoftu minulý týden však předvedl aplikaci Outlooku pro Windows 10, které mají být vydány později v tomto roce. „Náš tým pracuje na nové univerzální aplikaci Outlook Mail, která poběží na telefonech, tabletech a počítačích,“ uvedl tehdy Belfiore.

Stejně jako ostatní aplikace Office pro iOS a Android, i Outlook je dostupný pro domácí uživatele zcela zdarma. Předplatitelé firemních verzí Office 365 jej pak mohou používat i k firemním účelům.

Byl pro vás článek přínosný?