Hlavní navigace

Nelegální Windows 8 lze legalizovat pomocí Media Center

22. 11. 2012

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Uživatelé, kteří mají ve svém počítači pirátské kopie Windows 8 Pro, mohou údajně systém aktualizovat na plně licencovanou a trvale aktivovanou verzi nainstalováním Windows 8 Media Center, které je prozatím k dostání zdarma.

Windows 8 Pro MCETuto jednoduchou techniku, která uživatelům v podstatě umožňuje získat Windows 8 Pro zdarma, popsal v úterý večer na Redditu uživatelem s přezdívkou „noveleven“. Tvrdí, že to sám úspěšně vyzkoušel, a minimálně jeden další uživatel Redditu potvrdil, že je technika funkční.

Microsoft momentálně umožňuje na svých stránkách uživatelům Windows 8 Pro získat Windows Media Center (WMC) zdarma. Tato nabídka byla spuštěna 26. října a má být platná do 13. ledna 2013. Uživatelé se musí zaregistrovat platnou e-mailovou adresou a dostanou produktový klíč, který mohou během aktualizace použít. Problém však je, že aktualizace nekontroluje, zda je existující klíč platný nebo ne, stačí, když se zdá, že je systém aktivní, napsal noveleven.

Uživatelé, kteří nainstalovali Windows 8 Pro bez placení za licenci, systém aktivovali použitím pirátských serverů KMS (Key Management Service), které akceptují jakýkoliv produktový klíč jako platný. KMS bylo navrženo pro společnosti s licencí Microsoft volume aby mohly aktivovat nové instalace Windows použitím serverů umístěných ve svých lokálních sítích.

Aktivace založená na KMS je dočasná a musí bít obnovena každých 180 dní. Po nainstalování WMC a po použití unikátního produktového klíče od Microsoftu se aktivace KMS, ať už legitimní nebo pirátská, stává trvalou.

„Pokud aktivujete Windows přes KMS, aktivační okno zobrazí upozornění: Windows je aktivní do... a datum (takže pokud jste to nainstalovali dnes, bude aktivní do května),“ napsal noveleven na Redditu. „Po nainstalování aktualizace se objeví text: „Windows aktivován dne... a datum aktivace. To znamená, že jde o aktivaci trvalou.“

Noveleven neposkytl návod, jak získat pirátskou kopii Windows 8 ani jak ji aktivovat pomocí falešného serveru KMS. Tato informace však může být jednoduše nalezena na mnoha diskusních fórech. Na jednom fóru uživatelé probírali trvalou aktivaci pomocí aktualizace WMC již 28. října, tedy dva dny po té, kdy Microsoft začal nabízet Windows 8 i WMC.

Byl pro vás článek přínosný?