Hlavní navigace

Pět důvodů, proč si koupit Microsoft Lync 2013

19. 11. 2012

Sdílet

 Autor: © queidea - Fotolia.com
Pokud máte malou či střední firmu a potřebujete komplexní balík, který obsahuje různé komunikační nástroje, zvažte aplikaci Lync 2013 od Microsoftu.

Lync 2013 nabízí celou řadu nástrojů, které zefektivňují interní a externí komunikaci firem. Lync, který lze pořídit i v rámci předplatného Office 365, je serverovou platformou Microsoftu obsahující komunikační nástroje. Starší uživatelé tuto platformu možná znají pod názvem, které ji přesněji vystihuje – Office Communications Server. Lync propojuje různé způsoby komunikace (rychlé zprávy, video konference a přenos hlasu) v jednom balení, které lze jednoduše dále synchronizovat s dalšími produkty jako Microsoft Exchange nebo Office. Níže uvádíme pět důvodů, proč by si každá firma měla Lync 2013 opatřit.

1. Videokonference v kvalitě HD video
Lync 2013 přináší podporu HD videa 1080p pro videokonference, takže uživatelé mají k dispozici kvalitnější obraz, než kdy dříve. Aplikace pracuje za použití standardních video kodeků jako H.264 SVC, tudíž může fungovat na celé řadě zařízení a platforem a poskytuje tak firmám větší flexibilitu.

2. Mobilní aplikace
Microsoft vyvinul aplikace Lync Mobile pro mobilní operační systémy Windows Phone, iOS a Android, takže komunikovat pomocí Lync 2013 lze opravdu ze všech zařízení. Mobilní aplikace umožňují rychlé zprávy, volání nebo konference Lync Meeting ať se uživatel nachází kdekoli.

3. Webová aplikace
Kromě klienta Lync a mobilních aplikací Lync Mobile Microsoft představil také webovou aplikaci Lync 2013, prostřednictvím které se uživatelé Windows a Mac OS X mohou připojovat k Lync Meeting jen za pomoci webového prohlížeče, a stále budou mít přístup ke všem funkcím včetně videa HD, VoIP, RZ nebo sdílení dat.

4. Propojení se Skypem
I když je Lync skvělý, spousta firem a zákazníků jej nepoužívá. Na druhou stranu téměř každý má asi nejpopulárnější bezplatný komunikační nástroj Skype. A jelikož Microsoft Skype vlastní, mohl s ním Lync 2013 jednoduše propojit.

5. Office 365
Malé a střední firmy si mohou Lync 2013 koupit v rámci licence kancelářské sady Office 365. Lync není součástí standardních Office 365 Home Premium, avšak za 150 dolarů za uživatele na rok Office 365 Small Business Premium nabídnou i Lync spolu s Exhange a SharePointem.

Lync 2013 navíc přináší vylepšené uživatelské rozhraní, které usnadňuje používání jeho jednotlivých aplikací. Pro malé firmy bude nejspíše i nadále Skype dostatečným řešením, avšak společností, které chtějí komplexnější komunikační nástroj, by měly nabídku Lync 2013 zvážit. I když existuje celá řada konkurenčních služeb jako třeba Cisco Webex nebo Citrix GoToMeeting, tyto služby nabídnou pouze video konference, kdežto Lync uživateli poskytne více muziky za méně peněz.

Byl pro vás článek přínosný?