Hlavní navigace

Rychleji stažené zmenšené aktualizace. Microsoft přestavuje UUP

5. 11. 2016

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft oznámil brzkou implementaci služby Unified Update Platform (UUP), jejímž cílem je snazší a rychlejší instalace velikostně zmenšených aktualizací na jednotlivá zařízení.

UUP zahrnuje očekávané, zákulisní změny ve způsobu fungování Windows 10; redukuje výkon nutný k aktualizaci, zmenšuje velikost aktualizačních souborů a notně zjednodušuje instalaci na chytrých mobilech s Windows.

Drobná vylepšení mají reagovat na stížnosti uživatelů. Protože vize společnosti o budoucnosti Windows 10 zahrnuje velké množství průběžných aktualizací, je nutné proces učinit co nejjednodušším a nejméně rušivým.

Jednou z největších změn bude, že Windows Update stáhne pouze ty aktualizace relevantní pro dané zařízení, popisuje Bill Karagounis, programový ředitel Insider programu Windows a základů OS Microsoftu.

„Služba povede ke zrychlení aktualizačního procesu,“ píše. „Je důležité si povšimnout, že navenek bude vše vypadat stejně, jako doposud; UUP je pro uživatele neviditelná platforma a optimalizační služba, která pracuje v pozadí.“

V budoucnu by UUP mohla umožnit stahování jednotlivých aktualizačních balíčků, takže uživatelé by si stáhli pouze ty části Windows, které se změnily. U větších aktualizací lze očekávat přibližně 35% snížení velikosti stahovaných souborů, pokračuje Karagounis.

příloha_ovladnete_sva_data

Microsoft UUP spustil jako součást veřejné betaverze nového Windows Mobile 10 buildu, vypuštěného do světa ve čtvrtek. Členové Insider programu by se měly nové služby dočkat ještě v letošním roce, zatímco HoloLens a zařízení internetu věcí s Windows 10 a Insider programem jej uvidí „brzy poté“.

Většinová část uživatelů v praxi pozná přínos UUP až s Windows 10 Creator Updatem, který se očekává v březnu roku 2017. Podle Karagounise jej Insider uživatelé budou ocení o něco dříve, přesný termín však nespecifikoval.

Byl pro vás článek přínosný?