Hlavní navigace

Šest užitečných aplikací pro nové rozhraní Windows 8

17. 5. 2013

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Pokud máte nainstalován operační systém Windows 8, jistě jste si zvykli na takzvané moderní rozhraní a zajímavé aplikace, které pro ně byly vytvořeny. My vám dnes přinášíme seznam několika nejzajímavějších, jež můžete z Windows Store stáhnout.

Skype
Používáte-li rádi rychlé zprávy, zkuste v moderním rozhraní Skype. I když má Skype pro Windows 8 své neduhy (můžete například provést nastavení svého účtu pouze jednou, musíte používat účet Microsoftu, nelze zvolit status nepřítomný/zaneprázdněný a jsou známy určité problémy s kompatibilitou), aplikace je velmi dobře provedená a je zadarmo. Prémiová verze (stojí 60 dolarů ročně) nabízí skupinové videohovory, online uživatelskou podporu na chatu, neomezené volání do jedné země, kterou si uživatel zvolí, a nejsou v ní obsaženy reklamy.

LastPass
Aplikace LastPass pro desktop je hodnocena jako jeden z nejlepších programů na světě určený pro ukládání a správu hesel online. Microsoft blokuje v novém rozhraní všechny přídavné moduly pro webové prohlížeče, takže LastPass funguje trochu jinak, než byste mohli čekat. Vývojáři tento problém obešli pomocí záložky Oblíbené, kam je uživatel vždy přesměrován, když chce vyplnit heslo na webové stránce. Prémiová verze stojí dvanáct dolarů na rok a funguje i na Windows RT. Nabídne lepší podporu a je bez reklam.

Dropbox
Správa dat v moderním rozhraní je velmi obtížná. Dropbox tuto situaci vyřešil s grácií: uživatelé mohou snadno prohlížet soubory (lze například otevřít soubor DOCX přímo z Dropboxu), sdílet data nebo je vyhledávat. Dropbox je tak v novém rozhraní největším konkurentem služby SkyDrive od Microsoftu a nabízí 2 GB prostoru zdarma, přičemž více prostoru je možné získat za různá doporučení nebo dokoupit za ceny začínající na deseti dolarech měsíčně.

Wikipedia
I když aplikace nejspíš nevyhraje žádnou cenu za svou stabilitu, Wikipedia pro moderní rozhraní se vám bude jistě hodit. Aplikace umožní uložit konkrétní stránku na úvodní obrazovku a nabídne stejnou databázi jako online verze. Wikipedia je samozřejmě zcela zdarma.

příloha_ovladnete_sva_data

Metro Commander

Metro Commander
Známý správce dat je dostupný i ve Windows á. Program uživateli nabídne dva oddělené panely vedle sebe, což je mimochodem něco, co Microsoft nedokázal vymyslet za více než deset let. Uživatelé mohou soubory otevřít, přejmenovat, kopírovat, mazat, vytvářet, hledat a sdílet. Metro Commander toho umí ještě daleko více, vyzkoušejte si ho sami. Produkt je zcela zdarma.

TeamViewer Touch
Stejně jako jiné aplikace určené pro vzdálenou správu, i TeamViewer Touch vám umožní pomocí tabletu ovládat například počítač – a to prostřednictvím zabezpečeného připojení. Aplikace je speciálně upravena pro moderní rozhraní a uživatel díky ní bude schopen ovládat jakýkoli počítač se systémem Windows nebo OS X. TeamViewer Touch si v sobě uchovává seznam dříve navštívených počítačů a kontaktů. Program je zcela zdarma.

Byl pro vás článek přínosný?