Hlavní navigace

Windows 10 Fall Creators Update vyjde v půli října

5. 9. 2017

Sdílet

 Autor: Mark Hachman/IDG
Microsoft na berlínském veletrhu IFA oznámil, že Windows 10 Fall Creators Update vyjde 17. října, následovaný softwarem pro podporu headsetů pro smíšenou realitu. Dle jarních zpráv se přitom původně počítalo se zářijovým vydáním.

Žádnými novinkovými funkcemi, kromě těch už dříve oznámených, se výkonný viceprezident Windows Terry Myerson v Německu nepochlubil. Podle něj update klade důraz hlavně na práci s videem, fotografiemi a 3D grafikou, přičemž tím největším lákadlem tedy nejsou ani tak softwarové novinky, jako ty hardwarové.

S novou verzí Windows 10 totiž konečně spatří světlo světa Windows Mixed Reality platforma pro headsety, původně avizovaná už na jaro.

Cloud24

Dne 17. října se tak na trhu objeví nové headsety od společností HP, Dell, Lenovo, Asus a Acer, s cenami začínajícími na 299 dolarech (cca 6500 Kč), které nebude nutné složitě propojovat s externími kamerami a které budou kompatibilní s Windows Mixed Reality ovladači vycházejícími ve stejný den. Pokud jde o software, Valve se chystá WMR podpořit svou Steam VR.

Doplňme, že se Microsoft se snaží smíšenou realitu  intenzivně tlačit už několik uplynulých měsíců, například když před nedávnem představil Paint 3D, přičemž Fall Creators Update na program naváže prostřednictvím View 3D, umožňujícím zobrazení trojrozměrných modelů.

Byl pro vás článek přínosný?