Hlavní navigace

Získání nového updatu pro Windows 10 nebude jednoduché

23. 3. 2017

Sdílet

 Autor: Microsoft
Cesta k nejnovější aktualizaci může být trnitá a dlouhá - Microsoft totiž bude update distribuovat stejně jako předchozí velké aktualizace -- tedy velmi zvolna.

Uživatelé Windows 10 čekající na aktualizuaci známou jako Creators Update se nejspíš budou muset obrnit velkou trpělivostí. Microsoft ji sice líbil vydat v dohledné budoucnosti (zřejmě koncem března), podle dat reklamní společnosti AdDuplex se ale čekání může protáhnout.

Ta přitom odkazuje na dřívější aktualizaci Anniversary Update, které od oficiálního uvedení trvalo několik měsíců, než se dostala k běžným uživatelům – po dvou měsících ji měla nainstalována asi jen třetina uživatelů Windows 10, po čtyřech měsících to bylo osmdesát procent uživatelů.

Podle Microsoftu je ale tento způsob postupné distribuce, kdy jsou upřednostňovány novější stroje a až pak dojde na ty starší, nezbytný. Pokud by se totiž aktualizace měla dostat ke všem uživatelům současně, servery Microsoftu by nemusely takový nápor ustát.

Pro uživatele, kteří chtějí dostávat aktualizace co nejdříve, však nabízí Microsoft snadnou cestu: přes nastavení aktualizací a bezpečnosti se proklikat až k nastavení aktualizací Windows a zaškrtnout volbu Check for Updates – Hlídat aktualizace.

I v tomto případě může trvat pár hodin, možná dní, než váš počítač obdrží ze serverů Microsoftu potřebnou zpětnou vazbu, čekací lhůta by se však měla výrazně zkrátit.

Faktem zůstává, že až do nedávného zveřejnění odkazovaných dat společnosti AdDuplex, neexistovaly oficiální informace o tempu, jakým Microsoft velké aktualizace Windows 10 distribuuje. Zkušenost s Anniversary Updatem však naznačuje, že pokud se uživatel nebude snažit chystaný Creators Update aktivně vyhledat, může si na něho počkat i několik měsíců…

 

příloha_ovladnete_sva_data

AdDuplex: Jak se instaloval Anniversary Update

Jak se instaloval loňský update Windows 10

Byl pro vás článek přínosný?