Hlavní navigace

Zoom se inspiruje u Teams a Slacku, video jde stranou

20. 9. 2021

Sdílet

 Autor: Zoom
Zoom představil paletu novinek, které se stanou součástí platformy ještě v průběhu letošního roku.

Časy, kdy se Zoom během pandemie stal videokonferenčním skokanem roku, jsou pryč. V současnosti platforma přidává celou paletu nových funkcí, včetně překladů, whiteboardingu nebo dokonce záznamníku.

Firma je ohlásila na uživatelské konferenci Zoomtopia, ze které jasně vyplynulo, že se snaží reagovat na trend hybridních pracovních režimů a konkurenci ubrat jak uživatele preferující práci na dálku, tak ty, pro které zůstává prioritou osobní setkávání na pracovišti.

Ty nejvýraznější změny se týkají chatu, který nabídne novinky přibližující Zoom spíše Slacku. Jsou součástí konceptu, který firma označuje jako „souvislou spolupráci“, v rámci které bude možné diskutovat nad tématem, vyměňovat si soubory, účastnit se videohovorů nebo dokonce sdílet automatizované video přepisy a překlady, což je funkce, kterou pomáhaly prosadit pro změnu Teams od Microsoftu.

S tím mimochodem Zoom navázal partnerství pro sdílení souborů skrz SharePoint a Box. Do chatu navíc přibyde režim Huddle View, jehož smyslem je evokovat ještě užší propojení účastníků debaty.

A stále to není vše. Do konce roku v Zoomu přibude také nové pojetí whiteboardu, virtuálního 2D prostoru pro spolupráci, jaký znají už uživatelé Google Meet. Zoomovský whiteboard je navíc součástí iniciativy Oculus Horizons Workrooms, za níž stojí Facebook.

A mimochodem, napadlo vás někdy chatovat v „čekárně“, zatímco čekáte na začátek videokonference? I tato možnost do Zoomu ještě letos přibyde.

příloha_ovladnete_sva_data

Další z novinek se týká Zoom Apps, tedy možnosti přidávat do platformy vlastní aplikace. Přibýt k nim má nová podkategorie aplikací, které uživateli umožní například vložit skrz Zoom video sebe samého do jiné aplikace – například malý video feed ze Zoomu se tak může stát součástí prezentace vyvedené v Google Dokumentech.

I v tomto případě se Zoom inspiroval u konkurence, obdobnou funkci totiž už nějakou dobu nabízí mmhmm a další hráči. A nakonec, Zoom si pro uživatele připravil widget pro pracovní plochu nabízející přehledný kalendář vašich video schůzek, rovnou i s odkazy.

Byl pro vás článek přínosný?