Hlavní navigace

BlackBerry pracuje na chytrých hodinkách

13. 9. 2014

Sdílet

 Autor: © bakharev - Fotolia.com
Nejen Apple nebo Samsung, ale také skomírající BlackBerry by si rádo utrhlo svůj díl koláče z formujícího se trhu s chytrými hodinkami.

„Experimentujeme s řadou chytrých doplňků,“ řekl John Sims, prezident podnikových řešení BlackBerry, v rozhovoru s několika novináři na akci Super Mobility Week (SMW). Mezi tato zařízení patří chytré hodinky a dokonce i chytré brýle. Sims také speciálně zmínil aplikaci BlackBerry Messenger (BBM), která je podle něj pro chytré doplňky jak dělaná.

Jestli BlackBerry bude někdy chytré doplňky skutečně i prodávat, není jasné. Generální ředitel společnosti John Chen pouze promluvil o úmyslu pokračovat v prodeji chytrých telefonů a tabletů, dokud se jejich výroba bude firmě vyplácet.

Samotné BlackBerry nerado hovoří o velikosti své uživatelské základny. Podle údajů různých analytických firem se však podíl mobilních uživatelů této platformy pohybuje kolem 1 %. Společnost se chce nyní zaměřit hlavně na rozvojové trhy mimo Severní Ameriku a Evropu. V těchto oblastech chce nejnověji uspět s chytrým telefonem Z3. Již v tomto měsíci by pak na trh měl přijít 4,5palcový telefon Passport.

BlackBerry nedávno do svých řad přivítalo Sandeepa Chennakeshuho, který dříve s BlackBerry spolupracoval jako technologický konzultant. Nyní má na starosti technologická řešení a také on se před novináři na SMW rozhovořil, tentokrát o technologiích, které s chytrými doplňky až tak nesouvisí.

Jednou z těchto technologií je kryptografie eliptických křivek, která zlepšuje bezpečnost veřejných klíčů. Podle Chennakeshuho bude tento nástroj velmi užitečný v tzv. internetu věcí. Internet věcí je vůbec oblastí, o kterou se BlackBerry dost zajímá. Společnost již například vytváří infrastrukturu pro sběr dat z aplikací na pracovišti.

příloha_ovladnete_sva_data

Sims dále potvrdil listopadové vydání nové, dvanácté verze platformy BlackBerry Enterprise Server. Na závěr se zmínil i o technologii BlackBerry Balance, která umožní oddělit pracovní používání chytrých telefonů od jejich použití pro osobní potřebu.

 

Byl pro vás článek přínosný?