Hlavní navigace

Cloudové inovace pro hybridní prostředí

11. 12. 2013

Sdílet

HP rozšířilo své služby o hybridní technologie OpenStack poskytované v rámci nové generace portfolia HP CloudSystem

HP dnes rozšířilo své portfolio cloudových technologií o nová řešení a služby, které poskytnou organizacím vyšší flexibilitu, zjednodušenou správu a lepší zabezpečení jejich hybridních prostředí.

Hybridní prostředí využívá podle HP výzkumu 40 % podniků a 75 % ostatních organizací má v plánu usilovat o zavedení modelu hybridního cloudu do roku 2016. Nová řešení HP se zaměřují na maximální propojení možností privátních, veřejných a hybridních cloudových prostředí.

Nová generace HP CloudSystem zahrnuje přepracované uživatelské rozhraní, inspirované podněty uživatelů, zjednodušené nástroje pro správu a optimalizovaný proces zavedení, které umožní zákazníkům nakonfigurovat a nasadit kompletní vlastní cloudové prostředí v řádu hodin. HP CloudSystem se mimo jiné již stal součástí několika veřejných cloudových platforem, jako např. Microsoft Windows Azure, evropského poskytovatele cloudových služeb Arsys či francouzského telekomunikačního operátora SFR.

HP CloudSystem integruje technologie HP Cloud OS založené na platformě OpenStack, které tvoří základ hybridní cloudové architektury HP. Obsahuje také HP Hybrid Cloud Management Platform, jejíž součástí je HP Cloud Service Automation (CSA) verze 4.0, a zahrnuje nativní podporu jak pro CloudOS HP s OpenStack, tak i pro open-source standard TOSCA (Topology and Orchestration Specification for Cloud Applications), který umožňuje snazší přenositelnost a správu aplikací v hybridních a heterogenních IT prostředích.

Pro usnadnění návrhu a implementace hybridní cloudové strategie rozšířilo HP svou nabídku o nové služby HP Hybrid Cloud Design Professional Services. Tyto nové poradenské služby pomohou zákazníkům rozvíjet jejich cloudovou strategii a vizi.

příloha_ovladnete_sva_data

Rozšíření se dočkala také nabídka HP Virtual Private Cloud (VPC). Nové portfolio poskytuje  škálu řešení VPC, od vlastních standardizovaných služeb až po plně přizpůsobené a řízené služby. Všechna řešení HP VPC poskytují maximální bezpečnost a kontrolu typickou pro privátní cloud ve flexibilním, nákladově efektivním a multilicenčním cloudovém prostředí. Nejnovější verze HP Managed VPC umožňuje zákazníkům vybrat si mezi virtuálními nebo fyzickými konfiguracemi, více vrstvami ukládání dat, hypervisory a typy připojení k síti.

Jako součást svého komplexního hybridního cloudového portfolia HP nabízí HP Flexible Capacity (FC), řešení infrastruktury podnikové třídy „na vyžádání“ s ekonomickým modelem platby podle aktuálního používání (pay-per-use) a možností okamžité škálovatelnosti serverů, datových úložišť, síťové infrastruktury a softwarových prostředků. HP FC nyní podporuje i prostředí založené na architektuře třetích stran a umožňuje tak spolehlivě pracovat v plně heterogenním prostředí.

Byl pro vás článek přínosný?