Hlavní navigace

HP bude integrovat svá řešení s Google Apps

13. 6. 2013

Sdílet

 Autor: © vladgrin - Fotolia.com
Ředitelka Meg Whitmanová, bojující se světovou i interní krizi, sází na spojení produktů HP s cloudovou službou určenou pro podniky Google Apps.

Hewlett-Packard začal integrovat své hardwarová a softwarová řešení s Google Apps. Ředitelka Meg Whitmanová to v úterý oznámila během své téměř hodinové prezentace na uživatelské konferenci v Las Vegas, v níž se věnovala problémům IT, které dnes čelí společnosti, a profilovala některé z největších uživatelů včetně směru vývoje jejich produktových řad.

Vzhledem k tomu, že více než 5 milionů malých společností používá Google Apps for Business, HP chce mít jistotu, že jeho technologie, hardware, sítě i systémy pro správu, budou v prostředí zákazníků jednoduše a spolehlivě integrovány. HP svou novou filozofii nazvalo „HP SME IT v krabici“ (HP SMB IT in a Box).

„Tento odvážný krok si klade za cíl zjednodušit prostředí IT zákazníků,“ říká Whitmanová, „pro všechny malé až středně veliké společnosti, které vsadily na Google Apps, včetně Gmailu, Kalendáře, Disku a produktů HP.“

Meg Whitmanová ale chtěla především ujistit své uživatele a zákazníky, že období propouštění a špatný kvartálních výsledků je v HP u konce, a že nové HP se především koncentruje na to, aby vyšlo vstříc očekávání svých zákazníků, včetně společností, které používají nástroje Googlu.

Připomeňme, že zisk HP v druhém kvartále poklesl o 32 procent, i když to bylo částečně vinou celosvětového poklesu prodejů PC a serverů a podobné špatné výsledky oznámila většina výrobců a prodejců. Whitmanová dále posluchačům sdělila, že HP stojí za pevných základech a nechává za sebou období finančně neuspokojivých kvartálů a propouštění, během kterého se zbavilo více než 30 000 zaměstnanců, přibližně 8 procent celé pracovní síly. „Během minulého roku jsem se setkala s 520 zákazníky a 225 partnery. Řekli jste mi, jakého potřebujete partnera a jak se HP může takovým stát.“

Reakce publika byla velmi pozitivní. Dan Larot, systémový specialista v softwarové firmě, řekl, že „ její vystoupení posílilo mou důvěru v HP.“ Většina posluchačů ocenila především osobnost a charisma nové ředitelky HP a její vystoupení označila za velmi působivé. Jako přednášející jí bylo nemožné neocenit, jak dokazuje velikost publika, které jí po celou hodinu pozorně naslouchalo.

Dobře přijata byla i řada nových produktů, která byla na konferenci k vidění, i když mnoho partnerů si kladlo otázku, jak si povedou a co jim jako partnerům HP budoucnost přinese. Samozřejmě, primárním zájmem všech návštěvníků konference uživatelů je úspěšné překonání interní krize HP.

Byl pro vás článek přínosný?