Hlavní navigace

Microsoft a Quanta chystají balíček pro privátní cloud

6. 6. 2012

Sdílet

 Autor: © CenturionStudio.it - Fotolia.com
Společnosti Quanta Computer a Microsoft nabídnou přednastavené sestavy hardwaru a softwaru potřebné pro spuštění privátního cloudu.

Microsoft na veletrhu Computex oznámil spolupráci s tchajvanskou společností Quanta Computer, jejímž výsledkem budou servery se systémem Windows, které umožní zákazníkům rychlé spuštění privátního cloudu. Microsoft připravil program nazvaný Private Cloud Fast Track, který má zákazníkům nabídnou kompletní řešení počítačových sestav potřebných pro provoz privátního cloudu v datacentru zákazníka. Společnost již tyto sestavy vyvíjí s dalšími dvěma výrobci harwaru – Dell a Fujitsu.

Hardware se značkou Quanta zastupují servery, datová úložiště a síťový hardware s instalovaným systémem Windows Server, Hyper-V a dalším softwarem potřebným k provozování cloudu. „Naše řešení umožňuje použít naše serverové technologie, propojit je s hardwarem od našich partnerů a vytvořit v podstatě privátní cloud schopný okamžitého nasazení,“ oznámil ve středu Steve Guggenheimer, viceprezident odpovědný za spolupráci s dodavateli OEM Microsoftu, ve svém vystoupení na veletrhu Computex.

Tyto sestavy by měly přinést vyšší rychlost a nižší rizika při nasazení privátního cloudu. Ten je obvykle tvořen virtualizovaným hardwarem a umožňuje podnikům zavádět nové aplikace a služby rychleji než v případě použití dedikovaného hardwaru.

Microsoft prozatím neoznámil cenu ani termín uvedení na trh. Quanta se zaměřuje zejména na výrobu notebooků pro americké značky, vyrábí ale i servery nebo datová centra umístěná v kontejnerech.

Guggenheimer ve svém vystoupení zároveň představil „technickou ukázku“ systému Windows Embedded Standard 8 určeného k obsluze inteligentních zařízení. Nová verze umožňuje vytvářet rozhraní ve stylu Metro v zařízeních s integrovaným systémem Windows, která využívají displej.

Byl pro vás článek přínosný?