Hlavní navigace

Microsoft nabídl další detaily ke svým HoloLens

19. 1. 2016

Sdílet

 Autor: Microsoft
Headset pro dynamické rozšíření reality neboli HoloLens firmy Microsoft bude disponovat vysokou kompatibilitou a výdrží až pět a půl hodiny.

O HoloLens se toho ví už docela dost. Microsoft svůj headset pro dynamické rozšíření reality představil už loni. I tak ale zůstávalo více otázek spíš nezodpovězených než zodpovězených. O další podrobnosti týkající se například životnosti baterie či kompatibility se společnost podělila na konferenci v izraelském Tel Avivu.

Brýle by prý měly na jedno nabití vydržet dvě a půl až pět a půl hodiny, v závislosti na vytíženosti, a měly by být propojitelné s téměř jakýmkoliv zařízením vybaveným Wi-Fi či Bluetooth. A ač nebudou vybaveny vlastním chladícím zařízením, přehřívat by se prý neměly. Jednotlivé kousky budou pochopitelně propojitelné i mezi sebou, více uživatelů tak bude moct sdílet obsah bez toho, aby se museli nacházet v jedné místnosti. Přístup k tomuto obsahu přitom budou mít z různých perspektiv.

příloha_ovladnete_sva_data

HoloLens budou také schopny rozjet jakoukoliv univerzální aplikaci pro Windows 10 a jimi zobrazované zorné pole zástupce Microsoftu Bruce Harris přirovnal „patnáctipalcové obrazovce (cca 38 cm) sledované ze vzdálenosti dvou stop (cca 61 cm)“, s tím, že v tomto směru se HoloLens dočkají ještě vylepšní.

Uživatel by tak měl mít i s nasazenými brýlemi zachované periferní vidění. A vylepšit – z pohledu kupujícího – by se měla rovněž cena. Ta byla zatím stanovena na zhruba $ 3000, tedy v přepočtu necelých 75 000 Kč, přičemž pro vývojáře by měly být HoloLens k mání už v prvním kvartálu letošního roku.

Byl pro vás článek přínosný?